Război naționalist în Liga 1! „Să se mute cu totul în Ungaria”

Monday, 11 February 2019, 16:05 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Conducerea clubului Sepsi OSK Sfântu Gheorghe denunță manifestările cu caracter antimaghiar și xenofob ale suporterilor dinamoviști în timpul partidei de sâmbătă din Liga 1. În replică, președintele lui Dinamo, Alexandru David, a avut un discurs naționalist cu tente discriminatorii, potrivit realitateasportiva.net.

Sepsi cere Ligii Profesioniste de Fotbal sancționarea clubului Dinamo pentru scandările și bannerele fanilor.

„Afară, afară cu ungurii din țară!”, au strigat fanii lui Dinamo prezenți pe arena din Sfântu Gheorghe.

Conducerea Clubului Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și suporterii echipei au luat act cu consternare despre faptul că nu încetează manifestările cu caracter antimaghiar și xenofob la adresa echipei noastre. La meciul cu Dinamo București, disputat pe teren propriu în data de 9 februarie 2019, mai mulți suporteri ai echipei oaspete au dat dovadă din nou de un comportament defăimător şi jignitor la adresa demnității umane și identitare. Vom protesta la toate forurile competente și în mod public față de incidentele de asemenea natură, și solicităm luarea unor măsuri clare din partea forurilor competente pentru a preveni în viitor astfel de manifestări„, se arată într-un comunicat al clubului Sepsi.

Replica președintelui de la Dinamo, Alexandru David, a fost una dură, încărcată de naționalism și pe alocuri discriminatorie.

Văd că pe acești oameni îi strânge haina României. Jandarmeria nu e bună, probabil vor să apeleze la Jandarmeria din Ungaria, observatorii nu sunt buni, arbitrii nu sunt buni. Păi, să se mute cu totul în Ungaria, nu îi ține nimeni cu forța aici. Dinamo are 70 de ani de tradiție în spate, face parte din fibra neamului românesc, e cea mai importantă echipă a acestei țări. Ce ai vrea, să se vorbească despre Sepsi?

Domnul Bokor (n.a. – Janos Bokor, directorul sportiv de la Sepsi) vorbește de scandări când tot stadionul lor e plin de steagurile ținutului secuiesc, când la difuzoare pune la maxim imnul ținutului secuiesc? Asta ce e? Oare nu sunt provocări pe față? Ce ar trebui sa facă oaspeții dumnealor, să lase capul jos în țara lor? Să întoarcem și celălalt obraz la noi acasă, să ne umilească cum vor ei? Văd că sunt deranjați că am adus steagul României mari la meci și că galeria a expus un banner cu mesajul „Doar România, Doar Dinamo București, fără autonomie în ținuturile românești”.

Să vadă domnul Bokor articolul 1 din Constituție care spune că România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil. Domnule Bokor, te deranjează Constituția țării al cărei cetățean ești? Mută-te atunci!„, spus David pentru GSP.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri