Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

O legendă a şahului, la Bucureşti. Anatoly Karpov: Şahul ajută la dezvoltarea diciplinei

Thursday, 23 November 2017, 21:56 Sursă: REALITATEA.NET

Prezent pentru a şasea oară în România, Anatoly Karpov a vorbit despre beneficiile şahului în dezvoltarea personalităţii.

"Şahul face parte din sistemul de educaţie. De ce este important? Există o legătură între şah şi disciplină. Poţi să iei o decizie şi să ţi-o aperi, să îţi aperi poziţia. Acest lucru e important nu doar în şah, ci şi în viaţă. Să ai o strategie", a afirmat Anatoly Karpov, fost campion mondial la şah.

De-a lungul carierei sale, Karpov a fost într-o rivalitate acerbă cu doi mari şahişti - Viktor Korchnoi şi Garry Kasparov.

"În şah, pot spune că eram duşmani în faţa tablei de şah. Dar în viaţă, aveam relaţii bune. În ultimii ani am avut o relaţie bună cu Viktor Korchnoi. A jucat chiar în echipa mea, în Rusia, un lucru care nu este cunoscut. Iar cu Kasparov am o relaţie bună acum. Nu pot spune că suntem prieteni, dar avem o relaţie bună", a mai declarat acesta.

În România, Karpov a avut o relaţie de prietenie cu marii maeştri internaţionali Victor Ciocâltea şi Elisabeta Polihroniade. Fostul campion mondial va fi prezent la deschiderea Turneului Regilor, una dintre cele mai importante competiţii internaţionale de şah din lume, organizată în memoria Elisabetei Polihroniade.

"Suntem la a 11 a ediţie, din păcate fără Elisabeta, este o tristeţe foarte mare. Este o tradiţie deja, este un turneu de renume mondial, este în primele 3 ale lumii", a afirmat Dan Gabor, preşedintele C.S. Elisabeta Polihroniade.

 

Un interviu în exclusivitate cu marele campion va fi difuzat de Realitatea TV sâmbătă, de la ora 19:00

Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT