Coronavirus - România: 32535 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mircea Lucescu și-a reziliat contractul cu naționala Turciei

Monday, 11 February 2019, 15:51 Sursă: REALITATEA.NET

Omul de afaceri Yildirim Demiroren, președintele Federației Turce de Fotbal, s-a întâlnit astăzi la Ankara cu Mircea Lucescu.

Tehnicianul român va primi 600.000 de euro ca urmare a rezilierii contractului, deși nu avea nicio clauză compensatorie.

Lucescu a preluat Turcia în august 2017 și mai avea contract până la 30 iunie 2019, cu un salariu anual de 2,5 milioane de euro.

Mircea Lucescu (73 de ani) a fost contestat în Turcia după ce a retrogradat cu echipa națională în cel de-al treilea eşalon al Ligii Națiunilor, în 2018. Turcia a strâns doar trei puncte într-o grupă cu Suedia și Rusia – grupa 2 din League B – pierzând toate meciurile jucate pe teren propriu.

Șenol Guneș (66 de ani), antrenorul lui Beșiktaș Istanbul, rămâne favorit să-i ia locul lui Mircea Lucescu. Guneș a mai pregătit naționala Turciei între 2000 și 2004.

Ieri, Guneș a declarat că nu a primit nicio ofertă de la echipa națională și vrea să-și termine contractul cu Beșiktaș Istanbul, care expiră în vară.

În preliminariile pentru EURO 2020, Turcia este în grupa H, alături de Franţa (campioana mondială en titre), Islanda, Albania, Republica Moldova şi Andorra. Primele două clasate se vor califica la turneul final.

Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT