Coronavirus - România: 688270 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Coşmarul unei sportive de top din Rusia: cântărea doar 24 de kg, iar medicii au forţat-o să...

Wednesday, 17 February 2016, 09:52 Sursă: REALITATEA.NET

Este vorba despre una dintre cele mai cunoscute patinatoare din Rusia, Julia Antipova, care recent a fost externata de familia sa din spitalul de psihiatrie in care s-a aflat in ultima perioada, conform Ekstra Bladet.

Problemele ei au inceput in toamna anului 2014, cand a inceput brusc sa nu mai manance. A fost internata timp de cateva saptamani intr-o clinica din Moscova, insa pe 20 octombrie 2014 a fost mutata intr-un spital din Israel, scrie Ziare.com.

Federatia de Patinaj din Rusia a acoperit costurile, dar dupa doua luni a hotarat sa o readuca in tara si s-o interneze intr-un spital de psihiatrie.

De aici a inceput cosmarul pe care familia l-a facut public la cateva zile de la externare. Mama sportivei spune ca medicii i-au dat sa manance dintr-un bol pentru caini, iar fiica ei a ramas astfel marcata.

"In Rusia, nimeni nu stie sa trateze anorexia. Putem spune ca am trecut printr-un iad medical. Viata ei a fost in pericol! A refuzat chiar sa bea si apa! A fost o experienta teribila", a afirmat Jelana Antipova.

Mama sportivei a mai afirmat ca spitalul de psihiatrie in care a fost internata arata precum o inchisoare, iar ceilalti pacienti erau consumatori de droguri si alcoolici.

Lucrurile s-au imbuntatit insa pentru sportiva ajunsa astazi la varsta de 18 ani, care acum cantareste in jur de 50 de kilograme si a revenit pe gheata.

"Greutatea mea nu mai este o problema. Tin un regim special", a afirmat Julia Antipova pentru site-ul oficial al Federatiei de Patinaj din Rusia.

Antipova, considerata una dintre cele mai talentate patinatoare din Rusia, se pregateste acum pentru Jocurile Olimpice din 2018, din Coreea de Sud.


Vezi mai multe


Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT