Coronavirus - România: 217216 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cătălin Fercu și Florin Vlaicu, cei mai buni jucători din campionatul intern în 2016

Wednesday, 21 December 2016, 17:59 Sursă: REALITATEA.NET

 Astfel, după numărătoarea voturilor, au fost desemnați câștigătorii, în două situații înregistrându-se egalitate la numărul de puncte adunate, anunţă Agepres.

Conform sursei citate, la categoria ''cel mai bun jucător din campionatul intern'', Cătălin Fercu (Timișoara Saracens) și Florin Vlaicu (Steaua București) împart primul loc al podiumului.

"Cel mai bun jucător român din străinătate" a fost desemnat Mihăiță Lazăr (Castres), cel mai bun jucător român naturalizat din campionatul intern a fost votat Johan Van Heerden (CSM Știința Baia Mare), în timp ce la categoria ''cel mai bun străin din campionatul intern'' primul loc a revenit lui Taniela Maravunawasawasa (CSM Știința Baia Mare).

Câștigător la categoria ''cel mai bun tânăr jucător din campionatul intern'' a fost Vlăduț Popa (Timișoara Saracens), cel mai bun jucător din Divizia Națională de Seniori a fost votat Gabriel Dănăilă (RCM Galați), iar locul 1 la ''cel mai bun jucător din Divizia A'' este împărțit de Mădălin Mihalache (Tomitanii) și Andi Radu (Dinamo).

Tehnicianul lui CSM Știința Baia Mare, Eugen Apjok, a fost desemnat "cel mai bun antrenor de seniori", "cel mai bun junior" a fost ales Dragoș Ser (CSM Olimpia), în timp ce Cosmin Cioriciu (Timișora Saracens) a ocupat prima poziție la ''cel mai bun antrenor de juniori''.

"Cel mai bun antrenor de minirugby" a fost indicat Antonio Dumitru (RC Antonio), cel mai bun jucător rugby 7 a fost, conform voturilor, la băieți, Ionel Melinte (CSA Steaua), iar la fete Alina Dincă (CSU Cluj).

În urma voturilor antrenorilor echipelor din SuperLigă, Vlad Iordăchescu a fost desemnat "cel mai bun arbitru" al anului 2016.

La categoria Copii — minirugby, Echipă și Antrenor, la Under 8 pe prima poziție au ieșit cei de la Warriors Timișoara, antrenați de Codruț Nicorici, la Under 10, ACS Șoimii, sub ''bagheta'' lui Dan Bidilică, la U12 RC Antonio Jr., conduși de Antonio Dumitru, iar la U14 CSS Triumf—ACS Șoimii, antrenați de Valentin Ghiță.

La rubrica ''Cel mai bun club de rugby'' 2016, la categoria ''Copii'' a fost desemnat ACS Șoimii, la juniori, CSS 2 Baia Mare, iar la seniori, Timișoara Saracens.

Trofeul Colter — cel mai bun oficial de club în 2016 — i-a revenit lui Vasile Lucaci (Baia Mare), în Hall Of Fame a intrat stelistul Dănuț Dumbravă, iar premiul pentru întreaga carieră i-a fost atribuit lui Florian Dudu.

''Anul 2016 va rămâne în memoria iubitorilor de rugby drept un an reușit, cu 10 victorii ale echipei naționale din 11 partide, cu rezultate frumoase, care să ne legitimeze optimismul pentru un 2017 plin de provocări, care va debuta cu primii pași în drumul către Cupa Mondiala. Superlativele acestui an, având în vedere evoluția eminamente pozitivă, au fost greu de selectat și cu atât mai greu de votat. Toți cei care au intrat în această cursă merită aprecierea noastră, însă câștigătorii vor ocupa un loc aparte într-un an cu adevărat special. Felicitări tuturor, să urmeze ani și mai buni, mai exact, să-i facem împreună să fie așa!'', a declarat Haralambie Dumitraș, presedintele Federației Române de Rugby.

Premiile vor fi înmânate în cadrul unui eveniment special care va avea loc la începutul anului 2017.

Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT