Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Capitala a pierdut evenimentele sportive ale anului. Cluj-Napoca va fi gazda

Wednesday, 02 March 2016, 21:34 Sursă: REALITATEA TV

Arena Naţională nu e singura problemă a Bucureştiului. Municipalitatea se chinuie de doi ani să atribuie contractul de construcţie a Sălii Polivalente. Însă, fără rezultat, pentru că licitaţia a fost contestată vreme îndelungată şi au apărut chiar acuze de corupţie. Iar aceste întârzieri costă enorm Capitala pentru că se pierd competiţii importante, turişti şi, în final, banii care însoţesc aceste evenimente atractive.

Bucureştiul a pierdut deja organizarea Campionatului European de Gimnastică care va avea loc în aprilie 2017 şi unde vor participa peste 700 de sportivi. Atunci când forul european a decis să organizeze campionatul de gimnastică la noi, România promitea o Sală Polivalentă în Bucureşti cu o capacitate de 12 mii de locuri. Cum construcţia a rămas la stadiul de proiect, Sala Polivalentă din Cluj va găzdui evenimentul. Iar clujenii au ce se lăuda. Sala a fost inaugurată în urmă cu aproape doi ani şi are o capacitate de 7200 de locuri, dar se poate extinde la 10 mii. Investiţia s-a ridicat la 70 de milioane de lei.

Primul meci important a acestei luni se va desfăşura peste o săptămână la Cluj. Atunci naţionala de handbal feminin a României va întâlni Norvegia în preliminariile Campionatului European.

În aprilie, pe 16 şi 17, echipa de Fed Cup a României va reveni şi ea la Cluj, unde va întalni Germania, pentru menținerea în Grupa Mondială.

Pe ,,Cluj Arena” se vor juca şi următoarele două amicale ale naţionalei de fotbal. România va juca primul meci cu Lituania pe 23 martie, iar a doua partidă este cea cu Spania, care se va juca pe 27 martie.

Între 3 şi 9 octombrie, Clujul va găzdui un alt eveniment de mare anvergură - Campionatul European de Snooker. Cap de afiş va fi, cu siguranţă, celebrul campion Ronnie O’Sullivan care şi-a confirmat deja prezenţa.

Alte articole din: SPORT
Adaugă părerea ta
Alte articole din: SPORT