Ziua News: Legătura dintre Barna și serviciile secrete

Wednesday, 23 October 2019, 14:57, Sursă: REALITATEA.NET

Ziua News susține că a descoperit neconcordanțe în CV-ul candidatului la prezidențiale, Dan Barna. Acesta a scris în CV că a fost Președinte al unei organizații controversate, ELSA România, din 1999 până în 2001, perioadă în care nu mai era student. Dar conform portalului organizației, Dan Barna NU a fost niciodată presedintele ELSA România. Conform Ziua News, organizația studenților la drept, ELSA, este legătura dintre Dan Barna și serviciile secrete. O organizație care a fost și punctul de plecare al pepinierei USR. 

Adaugă părerea ta

”Conform unei anchete jurnalistice, în 4 mai 1981 se forma ELSA, o organizatie înființată de cinci studenți la drept din Ungaria, Polonia, Germania și Austria cu scop de cooperare împotriva regulilor Cortinei de Fier ce separa occidentul capitalist de comunism.

Organizația "The European Law Students Association" se dezvoltă și ajunge rapid la 17 membri, apoi 50. Apar primele semne ca ar fi fost înființată sub oblăduirea servicilor secrete din est și vest în mediul studentesc. Cațiva agenti sub acoperire ai structurilor de informații din Marea Britanie și Franța penetrează rețeaua și oferă date secrete către puterile occidentale.

În 1993 România devine membru cu statut deplin al organizatiei. ELSA România se afla sub atenta supraveghere a SRI, condus la acea vreme de Virgil Magureanu. In raportul SRI din 1993 apare pentru prima oara o succintă informare despre mediul studentesc intern si international si pericolul ca acesta sa fie penetrat de "forte oculte, cu interese opuse celor ale Romaniei''.

Imediat intră în schemă și actualul candidat la prezidențiale, Dan Barna. Actualul președinte al USR devine vicepreședinte ELSA România, conform propiului CV. [CAPTURA CV BARNA] Tot aici mai mentionează că devine președinte al organizatiei în 1999. Cu toate cĂ a terminat facultatea in 1998 mai ramane presedinte până în 2001. Acesta se contrazice cu propria organizație ELSA, care menționează clar pe portal că Dan Barna NU a fost niciodată președintele ELSA România”, susține Ziua News.