Violeta Alexandru anunță ce se va întâmpla cu pensiile și alocațiile după căderea Guvernului

Friday, 07 February 2020, 10:26 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

„Lista mea de urgențe zero este populată de tot felul de probleme în aplicarea legii pensiilor și a problemelor generate de această lege propusă de PSD. Sunt multe probleme care țin de management.  Sunt în continuare aspecte care țin de simplificare. Deja am făcut pași în simplificarea accesului pensionarilor la bilete de tratament. Același lucru îl vom face și pentru firmele care doresc să acceseze informații despre cei în căutarea unui loc de muncă”, a declarat Violeta Alexandru, pentru Digi24. 

Însă odată cu căderea guvernului, executivul este nevoit să administreze doar treburile curente, nu va putea iniția legi, iar urmările directe asupra activității ministrului muncii se văd în planurile pe care le avea de reorganizare a ANOFM, respectiv a agenției care administrează plățile sociale. „Aici aveam o viziune de simplificare, de eficientizare, care presupune un amplu proces de restructurare și care depășește atribuțiile de gestionare a treburilor curente”, a continuat Violeta Alexandru.

Începând din ianuarie, alocațiile se indexează cu rata inflației, iar la rectificarea bugetară din august va fi dublat cuantumul lor, așa cum s-a decis în Parlament. „Mi s-a cerut să pregătesc acest act normativ pentru rectificarea bugetară”, a declarat Violeta Alexandru, precizând că la acest moment, nu a fost luată în discuție o plată eșalonată a alocațiilor, variantă ce fusese menționată ca soluție de atenuare a acestui șoc bugetar. 

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-02-07 13:47:31
Bulbea Grigore

In ianuarie 2017 actualul guvern liberal ( demis in urma motiunii de cenzura in 5 februarie 2020 )stiga ca din gura de sarpe de ce guvernul PSd condus la aceea vreme de Sorin grindeanu nu idnexa pensiile cu rata inflatiei.Acum, iata suntem in februarie 2020 si guvernul liberal Ludovic orban , de ce Nu a majorat pensiile cu rata inflatiei.? Voi, liberalilor sunteti niste FACATURI ORDINARE, SUNTETI NISTE INDIVIZI CARORA NU AM CUVINTE SA LE ADRESEZ. DACA GUVERNUL GRINDEANU IANAURIE 2017 NU A INDEXAT PENSIILE CUR ATA INFLATIEI VOI CE MAMA FOCULUI SUNTETI? SUNTETI NISTE POPULISTI ORDINARI, ASTA SUTNETI, DOMNILOR CARE VA FACETI CA GUVERANTI.!!!!! GUVERANTI DOAR I INTERESUL AMRILRO CORPORATIILRO INTERNATIONALE, ASATA FACETI, NESIMITI CE SUNTETI.!!!! TOTI SUNTETI NISTE POPULISTI CARE VA INTERESEAZA DOAR INTERESUL PERSONAL SI NIMIC MAI MULT.!!!!!!!!

Alte articole din: Ultimele Stiri