Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tonul pe care Departamentul de Stat vorbește României, criticat dur de un fruntaș liberal

Tuesday, 28 November 2017, 08:26 Sursă: REALITATEA.NET

„Eu am sprijinit şi sprijin cu fapte administrative şi politice independenţa Justiţiei şi parteneriatul strategic pentru secolul XXI cu SUA. Lupta cu PSD pentru independenţa Justiţiei nu e uşoară şi orice sprijin e binevenit. Dar nu pot să accept tonul pe care Departamentul de Stat vorbeşte României”, scrie reprezentantul PNL, într-o postare pe Facebook.

Cătălin Predoiu afirmă că România este, poate, cel mai fidel aliat al SUA în regiune şi cel mai apropiat partener în teatrele de război, pentru democraţie şi valorile nord-atlantice.

„Măcar pentru acest motive ar trebui să se discute pe un alt ton cu România, orice probleme, indiferent cât de delicate. Nu e sigur cât de inspirată şi eficientă este această mişcare din punct de vedere tactic, ce ar putea alimenta un curent anti-american şi naţionalist, care poate fi manipulat de Rusia”, adaugă acesta.

„Poate că diplomaţii americani ar trebui să fie mai atenţi la modul în care abordează România, mai adaptaţi la realităţile din teren, pentru a fi eficienţi. O spun de pe poziţia unui prieten al Americii”, concluzionează fostul ministru al Justiţiei.


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ