Coronavirus - România: 2738 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Senatorii juriști, lovitură pentru Orban! Ordonanța pentru anticipate a fost RESPINSĂ

Tuesday, 18 February 2020, 11:04 Sursă: Realitatea.NET

OUG privind alegerile anticipate, promovată de Guvernul Orban înainte de moțiunea de cenzură, a primit aviz negativ la Comisia juridică a Senatului.
Ordonanța a fost respinsă la Senat, în comisia juridică, pentru că nu avea toate avizele, al Consiliului Legislativ și al MAI. Documentul va merge în plen, dar cel mai probabil va fi respinsă după ce a primit aviz negativ.
 
Controversele Ordonanţei de Urgenţă
Ordonanţa reduce termenele pentru ca alegerile anticipate să poată avea loc. Termenul stabilit prin acest proiect de OUG este de 50 de zile pentru anunţarea datei alegerilor parlamentare după dizolvarea Parlamentului, iar acest anunţ poate fi făcut în termen de cinci zile de la dizolvarea Parlamentului.
Ordonanţa introduce posibilitatea ca, la alegerile parlamentare anticipate, românii care se află în altă localitate decât cea de domiciliu să poată vota pe liste suplimentare, acolo unde se află.
Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-02-18 13:06:00
Costel

Lasă Orbane mai întăi dublarea alocațiilor, cresterea pensiilor cu 40% si abia după aia alegerile anticipate. Fiecare partid are viziunea lui despre alegeri ca să ăi favorizeze pe unii sau pe altii dar aici trebuie aplicată legea care spune că alegerile sunt la termen de 4 ani lege fătată de fostul PDL a lui Basescu.

2020-02-18 21:07:47
adrian

Se vrea cu disperare sa nu se ajunga la anticipate si la alegerile in doua tururi. psd-ul va pierde la scor. Dar cu toate aceste piedici ceasul ticaie impotriva psd , lumea va fi mai si mai pornita impotriva ciurdei psd-iste.

2020-02-18 21:08:26
Leonard

DAR cu ce a fatat CIUMA ROSIE cea penala, cum e, mai Costele? Ca a fatat la greu....in special in favoarea hotilor, jigodiilor si prostilor ca tine.

2020-02-18 21:55:37
Radu Brener

Dacă avem alegeri parlamentare și locale anticipate atunci să fie mereu alegeri anticipate cu durate ale mandatelor scurtate la 3 la 2 sau la 1 un an de mandat dacă nu se respectă durata actuală a mandatului de 4 ani.

Alte articole din: POLITICĂ