PSD grăbește OUG pentru modificarea Codului Fiscal. Procedură de Urgență la Senat

Monday, 13 November 2017, 14:10 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Informația a fost confirmată de Șerban Nicolae, dar și de Călin Popescu Tăriceanu, după ședință. Revenim cu mai multe detalii.

Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Codului fiscal a fost adoptată și publicată deja în Monitorul Oficial. Actul normativ prevede şi transferul contribuţiilor de la angajator la angajat, măsură contestată de sindicate, precum şi scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10%, decizie contestată de către primari, care au susţinut că astfel se vor reduce considerabil încasările la buget şi, prin urmare, banii pentru investiţii.

Noile prevederi fiscale au fost criticate şi de patronate, sindicate, dar şi de către preşedintele Klaus Iohannis, care a spus că „marea revoluţie fiscală" se transformă într-o „bulversare fiscală". Printre cele mai controversate măsuri se află transferul contribuțiilor de la angajator la angajat și taxa de solidaritate de 2,25% plătită de angajator din fondul de salarii.

Dintre toate, transferul contribuţiilor pentru fondurile de sănătate și de pensii de la angajator la angajat, măsură apărată insistent de premierul Mihai Tudose, ridică semne de întrebare asupra unei garanţii că salariul net nu va scădea din ianuarie.

Potrivit noii legi a fiscalităţii, firmelor le va reveni sarcina să plătească o taxă de solidaritate de puțin peste 2% pentru fiecare salariu plătit. De la 1 ianuarie, va fi introdus un impozit suplimentar pentru o parte dintre companii – cel pe cifra de afaceri.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri