Coronavirus - România: 688270 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Primarul Sava: Vom fi mai fermi în aplicarea legii privind operatorii de deszăpezire

Monday, 07 December 2015, 20:42 Sursă: REALITATEA.NET

''Vom fi mai fermi în aplicarea legii. Operatorii de deszăpezire ce nu își duc la îndeplinire sarcinile conform planului de deszăpezire vor fi monitorizați. Cei care nu își duc la îndeplinire sarcinile vor fi sancționați'', a spus Sava, după efectuarea de vizite de lucru la bazele societăților Romprest și Supercom responsabile cu deszăpezirea în sectoarele 1, 2 și 5, potrivit Agerpres.

În plus, el a menționat că pentru prima dată iarna aceasta un sistem GPS este montat pe fiecare utilaj de deszăpezire din oraș.

''Avem acest sistem GPS, care este cerut și în strategia de salubrizare ce a fost votată în primăvară, deci vom avea date reale de la operatorii de deszăpezire. Pentru noi va fi eficient, ne dă date în timp real'', a menționat Sava.

El a precizat că în București sunt 560 de utilaje de deszăpezire, dintre care 82 în sectorul 1, 145 în sectorul 2 și 49 în sectorul 5. În opinia sa, operatorii din sectoarele 1, 2 și 5 sunt pregătiți pentru deszăpezire.

Edilul general interimar a amintit că există un plan de deszăpezire, prioritare sunt străzile principale, după care se intervine și pe cele secundare.

Primăria Generală a Municipiului București a început luni acțiunea de verificare a bazelor de deszăpezire din toate sectoarele Capitalei pentru a se asigura că operatorii respectă programul de măsuri și acțiuni.

Verificările vor continua zilele următoare la societățile responsabile cu implementarea programului de iarnă în sectoarele 3, 4 și 6.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ