Ponta aleargă la semimaraton: Sper să trec cu bine acel test de rezistenţă

Wednesday, 09 April 2014, 17:37 Sursă: Mediafax

Autor: Realitatea.NET

Premierul Victor Ponta a confirmat că va participa, alături de o parte dintre miniştri, la semimaratonul programat pentru 18 mai, cu start din faţa Parlamentului, spunând că speră să treacă "cu bine" acest test de rezistenţă.

Premierul a participat, miercuri, cu ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, la o acţiune organizată la Buftea cu ocazia programului Şcolii Altfel, numită "Mișcarea înseamnă viață!", alături de mai mulţi copii care au efectuat şi o serie de exerciţii de dans.

"Eu am o singură temere până pe 25 mai (data alegerilor europarlamentare-n.r.), şi anume că faptul, pe 18, o să mă pună Gabi la nişte teste de rezistenţă, ca să promovăm sportul pentru cât mai mulţi dintre cei care vor să facă sport şi sper să trec cu bine acel test (...) Eu nu pot să trăiesc fără mişcare, fără sport şi în fiecare săptămână cel puţin de două ori fac sport", a spus Ponta, adăugând însă că s-a obişnuit cu sporturile competitive, împotriva unui adversar, astfel că la exerciţiile de dans într-o singură direcţie, de la Buftea, s-a simţit "puţn nenatural".

La începutul lunii aprilie, Szabo a anunţat că două echipe ale Guvernului, din care vor face parte prim-ministrul Victor Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea şi miniştrii Attila Korodi, Titus Corlăţean, Nicolae Bănicioiu şi Dan Şova, vor participa la semimaratonul din 18 mai.

Gabriela Szabo va alerga în echipă cu Victor Ponta, Gabriel Oprea şi minstrul Mediului, Attila Korodi.

La acţiune sunt aşteptaţi să participe peste 10.000 de alergători din peste 50 de ţări, au anunţat organizatorii. În acelaşi timp, la cursa destinată copiilor, care va fi organizată în 17 mai, sunt aşteptaţi aproximativ 2.000 de alergători, cu vârste de peste 6 ani.

În cadrul evenimentului vor fi organizate curse de semimaraton, individual 10 km, ştefetă 4x5 km şi cursa populară de 2,9 km, cu plecare din faţa Palatului Parlamentului.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri