Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Partidul lui Cioloş boicotează Referendumul pentru Redefinirea Familiei: "Neparticipare"

Wednesday, 12 September 2018, 20:12 Sursă: REALITATEA.NET

Redăm, în continuare, comunicatul RO+:

"România se construiește împreună, nu împotriva unor membri ai societății și nicidecum în beneficiul unor politicieni cu agende ascunse.

Referendumul nu aduce niciun sprijin suplimentar familiilor din România. Problemele reale țin de dezbinarea societății și a familiei. Declinul demografic este o realitate dureroasă. Familiile sunt destructurate de emigrație și de sărăcie, de politici publice proaste, de lipsa accesului la servicii de sănătate sau de educație de calitate.

Dacă vrem să susținem familia, să încurajăm căsătoriile și natalitatea, ar trebui să ne uităm la condițiile în care tinerii căsătoriți pot cu adevărat întemeia o familie, la copiii care trebuie să crească în condiții decente, fără ca unul sau amândoi părinții să ia calea pribegiei. Din păcate, aceste lucruri nu au fost abordate cu măsuri concrete și cu efect pozitiv asupra famillilor.

Buna credință a celor care au semnat pentru organizarea acestui referendum este instrumentată politic și populist, printr-o abordare pe care Mișcarea România Împreună nu o poate susține.

Considerăm că, prin instrumentarea lui politică, acest referendum este o manifestare care riscă să dezbine profund societatea românească în următorii ani, într-o perioadă în care avem nevoie mai mult ca oricând de încredere unii în ceilalți și de proiecte prin care să construim împreună.

 Pentru aceste motive, poziția RO+ este să nu gireze, prin participare, acest referendum"

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ