Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Parlamentarii muncesc doar două zile pe săptămână în campania electorală. Salariul rămâne același

Monday, 25 April 2016, 07:19 Sursă: REALITATEA.NET

Conform tradiţiei parlamentare, în anii trecuţi, deputaţii şi senatorii îşi luau liber pe întreaga lună de campanie electorală. Anul acesta însă vor veni la serviciu doar luni şi marţi, iar de miercuri vor fi în teritoriu.

700 de lei pe zi - atât câștigă un parlamentar în campania electorală. Asta pentru că vor munci doar două zile pe săptămână, deci opt zile pe lună. La final, vor primi aceeași indemnizație: 5.500 de lei. Practiv, la sfârșitul lunii, un parlamentar mucnesște de trei ori mai puțin decât un român obișnuit, dar câștigă de teri ori mai mult. 

Deputaţii şi senatorii promit însă că vor recupera aceste zile şi vor munci în luna iulie, când este vacanţa parlamentară.

”Va fi program tradițional. Declaraţiile politice vor fi marţi dimineaţă de la ora 8:00 la ora 10:00. De la ora 10,00 la ora 13:30 vom avea plen, iar la ora 14:00 va fi votul final, după care vom avea activitate în comisii până la ora 19:00. Şi, după aceea, de miercuri activitate în teritoriu până duminică, urmând a recupera în luna iulie", a spus preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, la finalul şedinţei Biroului Permanent.

Pe lângă indemnizaţia de 5.500 de lei, aleşii au asigurată şi cazarea în Bucureşti, chiar dacă ei nu sunt în Parlament. Adică încă 4.600 de lei.


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ