Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Monica Macovei critică decizia CCR privind interceptările

Saturday, 12 March 2016, 23:40 Sursă: REALITATEA.NET

"Eu sunt pentru a duce acest suport tehnic la Parchete şi a-l face procurorii. (…) Mă bucur că doamna Prună (ministrul Justiţiei – n.r.) a obţinut asta, suplimentarea la DNA care avea oricum, dar nu număr suficient, a obţinut 40 de lucrători de poliţie judiciară la DIICOT şi încă 40 pe Ministerul Public care vor lucra să acopre toată ţara", a spus Macovei la B1 TV.

Fostul ministru a punctat că problema ţine de felul în care se face trecerea de la SRI la Ministerul Public, având în vedere că nu poate fi realizat într-o perioadă scurtă de timp.

"Se poate schimba, sunt ţări în care este aşa, sunt ţări în care este altfel – interceptările sunt la procurori. Problema este cum se face această trecere. Sunt pentru a avea aceste sisteme de interceptări, adică suportul tehnic de interceptare, de înregistrare ambientală să fie la procurori. Singura problemă este că asta nu se poate face peste noapte şi cu nişte dispoziţii care retroactivează şi care ridică semne de întrebare cu privire la soarta dosarelor în curs", a atenţionat Monica Macovei.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ