Ministrul Muncii: 2019 va fi un an istoric. Anunț important privind pensiile!

Thursday, 07 February 2019, 22:47 Sursă: REALITATEA.NET

"Ca o noutate pentru acest an, vom avea chiar la bugetul de pensii un excedent bugetar. Va fi practic un an istoric când nu va mai trebui să completăm pentru sistemul de pensii plata prin bugetul de stat. În anul 2018 deficitul a fost foarte mic, s-a micşorat, iar în acest an vom avea chiar excedent. După transferul contribuţiilor şi după faptul că din decembrie 2016 până acum numărul locurilor de muncă a crescut cu peste 200.000. Spre bucuria noastră au început să crească locurile de muncă şi în industria prelucrătoare, în construcţii, în confecţii. Cel mai important este că au început să crească locurile de muncă sau necesitatea pentru angajaţi în construcţii şi în industria prelucrătoare", a explicat Budăi.

Ministrul a reiterat că vor exista bani pentru tot ce se va întâmpla în acest an, iar calendarul majorărilor promis în programul de guvernare va fi respectat.

"Cu siguranţă vom avea bani pentru tot ce se va întâmpla în acest an. Ştiţi că şi în 2017- 2018 am avut, din păcate, parte de declaraţii iresponsabile din partea unor colegi din opoziţie, care nu au făcut altceva decât să aducă panică în rândul pensionarilor mai ales şi al salariaţilor. Fac o mică remarcă şi le spun că nu noi suntem cei cu tăierile, ci ei. Noi am promis că vom face un calendar al majorărilor, ne ţinem de el şi vom duce mai departe acest calendar. Avem calcule făcute. Prognozele noastre pentru creşterea economică şi pentru tot ce s-a întâmplat au fost ponderate, s-au dovedit a fi ponderate. Am avut rezultate financiare bune şi suntem siguri de ceea ce facem", a afirmat şeful de la Muncă.

El susţine că sunt foarte multe măsuri de încurajare a ocupării în programul de guvernare, pentru a transforma România dintr-o ţară cu mână de lucru ieftină într-o ţară cu mână de lucru calificată.

"Avem foarte multe măsuri de încurajare a ocupării prin ANOFM. Una dintre măsuri se referă la ucenicie. Un angajator care vrea să califice un angajat primeşte de la stat o sumă de 250 de lei pe lună pe perioada cât acesta este ucenic şi apoi se califica. Este o sumă importantă. Statul preferă să o cheltuie pentru a obţine o mână de lucru calificată şi pentru a încuraja ocuparea", a menţionat ministrul Muncii.

Întrebat dacă salariaţii pot cere după şase luni la un angajator un post cu condiţii mai bune, el a răspuns "vom demonstra că putem face lucruri frumoase pentru români". "Sunt trei directive pe care noi am reuşit să le aprobăm şi se referă la echilibrul dintre viaţa profesională şi cea familială", a spus Marius Budăi.

Sursa: agerpres.ro


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ