Klaus Iohannis se va întâlni cu Angela Merkel şi Emmanuel Macron

Tuesday, 13 June 2017, 13:10, Sursă: REALITATEA.NET

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Mădălina Dobrovolschi a făcut declaraţii la Palatul Cotroceni. Luarea de poziție vine în momentul în care liderul PSD Liviu Dragnea ar dori debarcarea premierului Sorin Grindeanu de la Palatul Victoria, iar președintele Iohannis ar trebui să aibă o reacție în acest conflict. Aceasta a anunţat că preşedintele se va întâlni în luna iunie cu Angela Merkel, Emmanuel Macron şi premierul Luxemburg-ului.

Adaugă părerea ta

Vom reda cele mai importante declaraţii ale sale:

"Pe ziua de 16 iunie, preşedintele îl va primi la Cotroceni pe premierul Luxemburgului, Javier Bettel, pe 17 iunie vor merge impreuna la Sibiu. Un alt eveniment important 19-21 iunie, Klaus Iohannis se va intalni cu Angela Merkel si presedintele Germaniei", a spus aceasta. 

Totodată, pe 22-23 iunie preşedintele se va afla la reuniunea de vară a Consiliului European, la Bruxelles, unde se va întâlni şi cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

Anunţul vine după ce Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Donald Trump, în SUA. Vizita preşedintelui Klaus Iohannis în Statele Unite ale Americii, al cărei punct culminant a fost întrevederea cu omologul său american Donald Trump şi conferinţa de presă comună, e considerată un succes atât de analiştii politici interni, dar şi de publicaţiile internaţionale, mai ales după ce liderul de la Casa Albă a subliniat că SUA şi NATO vor acţiona în caz de agresiune asupra unui stat al Alianţei".

Publicaţia americană „BuzzFeedNews“ a lăudat faptul că un jurnalist român a reuşit ceea ce n-au reuşit liderii europeni: să-l facă pe Donald Trump să dea sigurări că SUA va reacţiona în cazul în care un aliat NATO va fi atacat.

„În mai puţin de un minut, un reporter modest din România a reuşit să facă ceea ce liderii din 27 de ţări n-au putut: să-l facă pe Donald Trump să se angajeze în principiul apărării colective a NATO”, a scris BuzzFeedNews, cu trimitere la întrebarea unei jurnaliste din România.  

De asemenea, şi „Foreign Policy“ a ieşit pe ideea că membrii NATO pot răsufla uşuraţi în ceea ce priveşte cooperarea militară. „Trump descoperă articolul 5 după vizita sa dezastruoasă la NATO“, titrează cei de la „Foreign Policy“.Alte articole din: Ultimele Stiri