Coronavirus - România: 479634 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Macovei: Membri din Congresul american erau socați că nu au fost consultați în cazul Eduard Hellvig

Monday, 02 March 2015, 20:45 Sursă: REALITATEA.NET

"Când ești într-un cerc, într-un board și iei o decizie, te consulți. NATO e format din mai multe state membre. Dacă ni se întâmplă ceva, la NATO ne ducem să ne apere. Avem un parteneriat special cu SUA. Și să nu te consulți cu SUA, mie mi se pare...", a declarat, la Adevărul Live, Monica Macovei.

În acest context, Macovei a afirmat că "serviciile americane trebuie să aibă încredere în oamenii din serviciile românești, ca să îți dea informații".

"Noi vorbim de SRI, care se ocupă de antiterorism. Lucrează cu alte servicii pe domeniul acesta. Trebuie să ai încredere. Serviciile americane trebuie să aibă încredere în oamenii din serviciile românești, ca să îți dea informații. La fel și în cele franceze, în toate. Ei lucrează împreună. Trebuie să ai consultări. Mai ales că ei poate știu ceva, ce tu nu știi", a declarat Monica Macovei. 

Europarlamentarul Monica Macovei a susținut, duminică, într-o conferință de presă, că "numirile de șefi ai serviciilor de informații, intern și extern, trebuie făcute prin consultare cu partenerii străini și a calificat "inacceptabilă" propunerea lui Eduard Hellvig, la șefia SRI fără consultarea NATO.

Mai multe pe HotNews.ro.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ