Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Locuitorii din Sectorul 2, buni de plată pentru moartea lui Ionuț. Ce spune primarul Toader

Friday, 13 May 2016, 15:49 Sursă: REALITATEA.NET

Autoritățile statului, respective Administrația Domeniului Public (ADP), Sector 2, principala vinovată pentru tragedie, deoarece din neglijența angajaților ADP, băiețelul de doar 4 ani a putut trece pe terenul privat al firmei Tei Rezidențial. Mai mult decât atât, poziția ADP Sectorul 2, unde baronul Onțanu și-a pus numai oameni fideli în cei 16 ani de mandate successive la primărie, i-a uimit și pe magistrați: gardurile din parcuri nu au decat rol arhitectural.

Legat de această decizie, candidatul PSD la primărie, Mihai Mugur Toader, primar interimar după arestarea lui Onțanu, a spus că “Trecând peste tragedie, nici nu putem să cuantificăm viața unui copil într-o sumă de bani. Am dispus imediat cum iese comunicarea de la CAB să ne fie transmisă. Și vom lua măsurile legale care sunt normale în situații de genul acesta, ne vom îndrepta, ca și instituție, împotriva celor răspunzători pentru recuperarea prejudiciului. Se va determina cine este răspunzător. Mai mult ca sigur că domnul director al ADP Sector 2 va răspunde și alte persoane care administrau zona respectivă. Suntem obligați să ne îndreptăm împotriva lor. Nu instituția greșește, ci oamenii au greșit. Voi comanda un audit pentru ADP și un audit pentru cazul în speță. Dar prejudiciul trebuie să-l recuperăm și, în funcție de rezultate, se iau măsurile disciplinare corespunzătoare, care merg până la demitere”.

De precizat că la momentul tragediei, Toader ocupa funcția de viceprimar, mâna dreapta a lui Onțanu de care îl și leagă numeroase legături de afaceri și de rudenie.

De altfel și motivarea deciziei magistratului de la Judecătoria Sectorului 2 evidențiază “indolența Administratiei Domeniului Public (ADP) Sector 2, fapt care a permis trecerea lui Ionut Anghel si a fratelui său într-o zonă sălbatică. Același document a remarcat și cinismul angajaților Primăriei Sectorului 2 care au dat vina pe …rolul pur decorativ al gardurilor din parcuri.

Mai mult, în urmă cu un an, au mai încercat o fentă în fața magistraților: reprezentantul ADP Sector 2 le-a depus procurorilor de la Parchetul instanţei supreme un document prin care arăta că împrejmuirea unuia din terenurile neasigurate pe unde au trecut fraţii Anghel cădea în sarcina unei fundaţii sportive, act care fusese însă anulat anterior.

S-a încercat astfel acreditarea ideii că problema împrejmuirii terenului cu pricina ar fi intrat în responsabilitatea acelei persoane juridice de drept privat", notează anchetatorii, care arată că respectiva hotărâre fusese însă anulată în 2013 şi că în mod indiscutabil, atribuţia asigurării perimetrului revenea oricum ADP Sector 2.

Parinții băiețelului ucis de câini vor primi 2,4 milioane de euro despăgubiri. Pe 2 septembrie 2013, Ionuţ Anghel, de doar patru ani, a fost sfâşiat de câini. Tragedia a fost posibilă pentru că Parcul nu a fost corect împrejmuit de autoritățile care îl administrează. Decesul a fost cauzat de hemoragia externă, pe corpul copilului fiind găsite sute de plăgi, declara atunci medicul care a făcut autopsia. Medicul preciza că doar pe tălpile copilului de patru ani nu au fost găsite plăgi, restul corpului fiind cu sute de muşcături de câini.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ