Coronavirus - România: 31381 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Iohannis s-a întâlnit cu preşedintele Ucrainei: Poroşenko va face o vizită în România anul acesta

Saturday, 13 February 2016, 20:02 Sursă: REALITATEA.NET

"În cadrul discuţiilor, cei doi înalţi demnitari au abordat câteva dintre principalele aspecte de pe agenda bilaterală, inclusiv în perspectiva vizitei oficiale pe care Preşedintele Ucrainei o va întreprinde în România în acest an. Convorbirile au evidenţiat progresele deja înregistrate pe anumite dosare bilaterale şi dorinţa ambelor părţi de a avansa în implementarea proiectelor comune aflate în derulare", potrivit comunicatului de presă.

De asemenea, Iohannis a reiterat sprijinul pentru suveranitatea, independenţa şi integritatea teritorială a Ucrainei şi a subliniat importanţa implementării depline a Acordurilor de la Minsk pentru soluţionarea crizei.

Preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul panelului cu tema "Între reasigurare şi reangajare? Viitorul NATO", a spus că zona Mării Negre se dovedeşte a fi crucială atât pentru securitatea regională, cât şi pentru întreaga securitate euroatlantică, în actualul context geopolitic.

Preşedintele se află în perioada 10 – 14 februarie într-o deplasare la Conferinţa de securitate de la Munchen, în programul său fiind prevăzute şi întâlniri bilaterale cu mai mulţi oficiali europeni.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ