Coronavirus - România: 28582 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Iohannis:Rusia,responsabilă pentru desfășurarea unei anchete credibile în cazul catastrofei aviatice

Tuesday, 22 July 2014, 14:12 Sursă: REALITATEA.NET

El precizează într-un comunicat remis marți AGERPRES că a urmărit cu atenție desfășurarea evenimentelor după catastrofa aviatică din Ucraina și reacțiile politice din capitalele europene și SUA și subliniază că în ceea ce privește pierderile de vieți omenești și drama prin care trec familiile victimelor, cuvintele sunt insuficiente pentru a descrie o astfel de tragedie. 

"Nimic, niciun scop politic, nicio circumstanță de fapt și nicio o eroare umană nu justifică ceea ce s-a întâmplat", spune Iohannis. 

Liderul PNL arată că Federația Rusă este responsabilă și de identificarea unei soluții în cazul problemei ucrainene. 

"Am remarcat pozițiile coordonate ale partenerilor europeni și transatlantici în privința instituirii de noi sancțiuni în cazul în care Federația Rusă continuă să limiteze eforturile investigatorilor. Cred că responsabilitatea asigurării condițiilor pentru desfășurarea unei anchete credibile aparține Federației Ruse. Tot acesteia îi aparține și responsabilitatea identificării unei soluții la problema de fond ucraineană. Ambele aspecte denotă o problemă de comportament a Rusiei pe scena globală și ambele merită egală considerație și soluționare", afirmă Iohannis. 


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ