Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Iohannis și Orban au decis că se pot face alegeri anticipate! Când vor avea loc

Friday, 10 January 2020, 08:20 Sursă: Realitatea.NET

Ludovic Orban a declarat imediat după ce a ieșit de la discuții că agenda a fost extrem de bogată. Premierul a afirmat că l-a informat oficial pe Klaus Iohannis, după prima vizită externă la Bruxelles. 

”I-am prezentat președintelui o informare detaliată despre discuțiile purtate și modul de susținere a intereselor României în toate subiectele abordate cu oficialii europeni. 

A doua temă a fost despre alegerile anticipate. O spun clar, considerăm că trebuie să organizăm alegeri anticipate. Românii au arătat clar că nu mai vor PSD la Putere. Parlamentul este dominat de PSD și acționează ca o frână în calea demersurilor președintelui și ale Guvernului. Este absolut necesar ca puterea să revină la popor, ca să există un Parlament, oglindă fidelă a electoratului român. (...) Am convenit împreună că e cea mai bună soluție pentru România”, a afirmat Ludovic Orban. 

Premierul a mai spus că este preferabil ca alegerile anticipate să fie în același timp cu alegerile locale. 

Orban a evitat să spună dacă va demisiona din funcție, precizând că nu vrea să dezvăluie strategia dar că vor fi aplicate ”cele mai bune soluții pentru declanșarea procedurii de anticipate”.

 

Știrea inițială:

Una dintre temele de discuţie va fi posibilitatea declanşării de alegeri anticipate. Într-o conferinţă de presă susţinută joi, Iohannis a spus că alegerile anticipate sunt posibile.

"Eu cred că sunt posibile şi mă voi implica pentru a promova conceptul de alegeri anticipate. Da, îmi doresc alegeri anticipate", a afirmat Iohannis, arătând că întâlnirea cu premierul va avea loc "înainte de masă", potrivit Agerpres.

Acesta a susţinut că şi premierul Ludovic Orban îşi doreşte alegeri anticipate, adăugând că este mulţumit de activitatea Guvernului. El a fost întrebat dacă, în situaţia în care PSD nu va depune moţiune de cenzură, îi va sugera premierului Ludovic Orban să demisioneze.

"Asta este o chestiune pe care nu am discutat-o. Este evident că pentru a ajunge la anticipate, cunoaştem prevederea constituţională, este nevoie ca Guvernul să fie demis sau să se retragă şi după aceea este nevoie de două încercări nereuşite de formare a unui nou guvern. Este evident moţiunea de cenzură o variantă prin care se poate iniţializa acest proces. Aceste chestiuni le voi discuta şi cu premierul şi cu alţii. Chiar mâine voi avea, aici, la Cotroceni, o discuţie cu premierul Ludovic Orban şi vom aborda aceste chestiuni", a răspuns Iohannis.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ