Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Guşă: "Dacă aş fi în locului lui Klaus Iohannis, nu mi-ar displăcea articolul lui Andrei Pleşu"

Monday, 02 May 2016, 19:50 Sursă: REALITATEA.NET

"Andrei Pleşu rezolvă printr-un articol contondent într-un fel, în sensul bun al cuvântului contondent, această problemă pe care preşedintele Iohannis o are, respectiv aceea a consilierilor şi a faptului că e neasistat sau asistat insuficient sau, şi mai grav, asistat prost. Dacă aş fi în locului lui Klaus Iohannis, nu mi-ar displăcea articolul lui Andrei Pleşu, pentru că se vede că este scris dintr-o pasiune constructivă apropo de ceea ce se întâmplă la nivel prezidenţial şi de ceea ce ar trebui să se întâmple", a explicat Cozmin Guşă la Realitatea TV.

"A devenit, totuşi, un lucru comun faptul că preşedintele Iohannis nu are purtător de cuvânt, nu are şef de administraţie, nici nu prea a avut, dar acum nu mai are deloc, - iar aici mă refer la cineva cu statură şi forţă - şi cu provocările de politică externă care sunt în faţa României, de asemenea, nu stăm bine atunci când vorbim despre cei care l-ar putea ajuta pe Iohannis, iar asta este o problemă mare. Dacă stăm să o neglijăm, înseamnă că nu suntem conştienţi de rolul unui preşedinte într-o Românie şi într-o regiune cum este cea de azi", a adăugat consultantul politic. România de astăzi este o Românie care a devenit clar calamitată din punct de vedere politic - uitaţi-vă la starea partidelor, la conducerile partidelor, la candidaţii partidelor -, o Românie în care cvasioficial sau chiar oficial anumite instituţii ale statului se războiesc între ele sau alte instituţii ale statului la vârf - să luăm cazul Kovesi - sunt atacate din exterior şi se mai şi sugerează că asta se face cu ştiinţa sau chiar cu acordul unor personaje influenţe din România, noi neştiind acele personaje, şi o Românie unde un preşedinte de cameră parlamentară, chiar dacă fără putere executivă, dar cu putere instituţională simbolică, este cvasidecapitat politic pentru un anumit delict de opinie", a completat consultantul politic.

Andrei Pleșu îl face praf pe Iohannis: Am o problemă cu domnul preşedinte

Andrei Pleșu a avut o ieșire virulentă la adresa președintelui Klaus Iohannis, reproşându-i şefului statului că "spune banalităţi cu un aer suveran, defilează cu ştaif prin faţa naţiunii şi nici în afară nu face cine ştie ce impresie".

"Am o problemă tot mai mare cu dl preşedinte. Sînt în continuare bucuros că l-am ales, evacuînd, astfel, perspectiva de a avea la vîrf un zglobiu şi iresponsabil titirez. Dar, în clipa de faţă, nu mai ştiu ce vreau de la dl Iohannis şi nici la ce mă pot aştepta de la dînsul. Nu mai ştiu dacă prefer să-l „aud” tăcînd, sau să-l ascult vorbind. Tace adesea cînd trebuie să spună ceva şi vorbeşte cînd nu e cazul şi cum nu e cazul: solidar cu „drama” Antenei 3, iar apoi spălîndu-se pe mîini de propriile declaraţii, solidar cu guvernul instalat de el însuşi, iar de curînd spălîndu-se pe mîini de acelaşi guvern. Prost sfătuit (sau nesfătuit), dar de o neinspirată siguranţă de sine, preşedintele ţării tinde spre prezenţa monotonă a unei scheme. Spune banalităţi cu un aer suveran, defilează cu ştaif prin faţa naţiunii şi nici în afară nu face cine ştie ce impresie. E grav că nu are un purtător de cuvînt. E grav că nu are un consilier pe politică externă", a scris Pleşu pe adevărul.ro.

 

 
 
 
Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ