Gabriel Vlase va fi validat la șefia SIE în plenul reunit, miercuri

Tuesday, 03 July 2018, 10:51, Sursă: REALITATEA.NET

Aleșii din cele două Camere se vor întruni miercuri în plenul reunit pentru validarea nominalizării lui Gabriel Vlase la șefia Serviciului de Informații Externe (SIE), a afirmat, marți, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Gabriel Vlase, propunerea președintelui Klaus Iohannis pentru șefia SIE, a primit, luni, aviz favorabil din partea Comisiei parlamentare de control asupra activității Serviciului.

S-a opus, însă, senatorul USR Nicu Fălcoi, motivând că în fruntea SIE ar trebui desemnată o persoană independentă.

”A fost o discuţie interesantă. Dl Vlase ne-a expus părerea lui şi viziunea dumnealui în ceea ce priveşte Serviciul de Informatii Externe, a primit un vot favorabil în comisie cu excepţia mea care am votat împotrivă. Este o numire politică clar, oricât ar fi de nepolitică această funcţie, numirea este politică. Eu, cel puţin, cred că pe această funcţie ar fi trebuit numită o persoană independentă. Preşedintele ar fi putut să facă şi o astfel de numire, poate că şi PSD ar fi căzut de acord cu o astfel de numire şi ar fi votat pentru. În acest moment, decizia luată de mine şi probabil va fi şi decizia USR este să dăm un vot împotriva acestei numiri”, a precizat Fălcoi după audierea lui Gabriel Vlase în comisie, citat de agerpres.ro.

Senatorul a mai precizat că USR nu trebuie neapărat să fie de acord cu propunerea preşedintelui Klaus Iohannis în această privinţă.