Dan Barna, președintele USR, o invită pe Kovesi să se înscrie în partid: Am avut un schimb de mesaje

Tuesday, 10 July 2018, 14:47 Sursă: REALITATEA.NET

Dan Barna, președintele USR, a lansat o invitație către Laura Codruța Kovesi de a se înscrie în USR. Acesta a spus că a avut un schimb de mesaje cu Kovesi, iar Kovesi i-a răspuns că se va retrage o perioadă, pentru că nu a avut concediu timp de 5 ani, dar vor vorbi după. 

Adaugă părerea ta

”A fost un schimb de mesaje în care i-am transmis că se bucură in continuare de încrederea şi de sprijinul nostru. I-am spus de asemenea că USR are uşile deschise pentru domnia sa in măsura în care va considera necesar să intre în politică şi i-am spus asta pentru că Laura Codruţa Kovesi este un simbol al luptei anticorupţie USR este angrenat la propriu cu toate resursele în această luptă de susţinere a statului de drept şi, în măsura in care doamna Kovesi va dori să intre în politică, considerăm că ar putea să fie un membru foarte valoros al partidului nostru şi ar putea să aducă acea parte de Românie decentă, să avem un stat in care un condamnat penal care fură bani de la copii şi îşi plăteşte oamenii de la partid nu conduce statul”, a spus Barna. 

”Am primit un mesaj de mulţumire în care a apreciat cumva suportul nostru şi a spus că pentru perioada următoare se va retrage puţin, neavând concediu de 5 ani, după care vom putea să stăm de vorbă în perioada următoare. I-am spus că respectăm anunţul şi decizia de a rămâne procuror în perioada următoare şi orice decizie privind implicarea politică şi paşii următori aparţin exclusiv doamnei Kovesi. Nu se pune problema de refuz în acest moment pentru că oferta mea a fost aceea de a-i spune că uşile USR sunt deschise şi de a o invita în partidul nostru”, a declarat acesta.

Barna a mai dat de înțeles că USR ar putea să o susțină pentru prezidențiale pe Kovesi:

USR este un partid pe bune democratic şi orice membru care îşi doreşte să candideze pentru o poziţie, poate să facă lucru ăsta. Dacă partidul o va susţine, şi doamna Kovesi ca şi oricine altcineva poate să fie un candidat al partidului nostru. Ar putea să fie o opţiune pentru România, pentru că dna Kovesi a dovedit în toată această perioadă că există posiblitatea ca un om să lupte în mod real pentru justiţie şi, da, achitările tocmai arată acest lucru - că justiţia funcţionează şi că nu am venit încă un stat de Dragnea, în care instituţiile sunt cabinetul său de avocatură personal sau din perioada evului mediu pentru că, după codul administrativ aprobat aseară practic ceea ce se întâmplă este că instituţiile locale devin adevărate feude în care primarii sunt micii boiernaşi locali.

Nu suntem la acest tip de decizi, am anunţat -USR va avea un candidat propriu, care va fi acesta, vom vedea n perioada următoare, avem o colaborare foarte bună cu colegii de la Romania 100 Dacian Cioloş şi lucrăm activ şi asumat în a crea o alternativ consistenţtă şi valoroasă pentur Romnia care să funcţioneze. În momentul de faţă miza pentru România nu sunt alegerile prezidenţiale, miza pentru România este "fără penali în funcţii publice".

Alte articole din: Ultimele Stiri