Coronavirus - România: 697898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dacian Cioloş: România îşi menţine o rezervă faţă de relocarea imigranţilor. Ce soluţie propune

Tuesday, 08 December 2015, 16:49 Sursă: REALITATEA.NET

Premierul a spus că pe agendă sunt programate discuţii despre migraţie, lupta împotriva terorismului, dar şi despre întărirea uniunii economice şi monetare.

"Pe agenda acestui Consiliu vor fi discuţii legate de migraţie, de lupă împotriva terorismului, vor fi discuţii legate de întărirea uniunii economice şi monetare, care vine în urma raportului celor cinci preşedinţie ai Comisiei, Consililui, Parlamentului, zonei Euro Grupului şi a Băncii Centrale Europene, care merg în direcţia unei întăriri a uninunii economice şi monetare şi Comisia o să pregătească câteva idei, câteva propuneri. Un alt subiect este întărirea pieţei interne cu câteva propuneri din partea Comisiei", a spus premierul.

Dacian Cioloş le-a mai spus parlamentarilor că migraţia este o problemă "sensibilă" şi un test pentru Uniunea Europeană.

"Prinicipala temă va fi cea legată de migraţie, un subiect cu sensibilitate politică şi care preocupă statele membre în momentul de faţă, aş spune că este chiar un test pentru Uniunea Europeană să-şi arate nu doar solidaritatea, dar şi capacitatea de a lua decizii pe subiecte mai sensibile. Până acum măsurile au fost concentrate pe efectele migraţiei şi mai puţin pe cauze şi elementul central al mandatului pe care vi-l propunem este acela ca România să continue să insiste pe nevoia de a trata cauzele migraţiei, de a le înţelege bine şi de a găsi măsuri pentru a ţine sub control cauzele migraţiei ilegale şi necontrolate", a mai declarat Cioloş, precizând că România îşi menţine rezerva faţă de un mecanism permanent de relocare care nu ar rezolva problema de fond, ci doar cauzele.Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ