Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cozmin Gușă: "Florin Cîțu este terminat politic!" Avertisment sumbru pentru PNL 

Thursday, 12 March 2020, 22:51 Sursă: Realitatea.net

"Acum trei zile, tot in emisiune la tine, eu vorbeam despre responsabilitatea desemnarii rapide si instalarii unui guvern condus chiar de catre Florin Citu pe o discutie pe care am inceput-o si nu am terminat-o atunci, dar as sublinia-o acum din nou, iminenta mega criza economica care ne va lovi exact ca atunci cand un tren de marfa loveste o masina. Nu pe noi, va lovi Europa. Va lovi foarte multe state. Iar statele mai vulnerabile, cum probabil suntem si noi in interiorul Uniunii Europene, vor fi lovite mai rau. Si atunci, Florin Citu era o varianta acceptabila pentru acest an calendaristic cand va veni cu siguranta criza. Acum, desigur, tocmai pentru faptul ca nu a incercat in ultimele zile sa faca acest gest pe care l-a facut abia azi, desi eu stiam de aceasta discutie de acum trei zile, am sursele mele destul de importante in PNL. Stiam de luni noaptea, dupa emisiunea pe care am avut-o la tine. Nu era inca miezul noptii si am aflat acest lucru ca el era presat sa faca acest gest. Astea pot sa fie lucruri de partid, insa, pentru ca au fost administrate asa, bineinteles ca lasa foarte multe semne de intrebare", a declarat Cozmin Gusa, joi seara, intr-o interventie la Realitatea PLUS.  

Acel timing, continua consultantul politic, apropo de renuntare si de postarea pe Facebook a lui Florin Citu, "era dat nu de sedinta PNL, nu de altceva, era dat de sedinta grupurilor parlamentare ale PSD care tocmai era pe cale sa se termine, unde, peste 50 de parlamentari de la PSD si-au declarat pe fata, fara sa intampine o opozitie prea dura din partea conducerii PSD, sustinerea pentru Guvernul Citu, si atunci, in acele minute din jurul orelor 15:00, a devenit clar ca azi Guvernul Citu s-ar fi instalat". 

"Practic, aceasta certitudine a dictat gestul lui Florin Citu spre a realiza aceasta fapta buna, responsabila, cum il eticheteaza toata lumea, dupa parerea mea, o fapta prin care Citu pare terminat politic. Nu-l cunosc foarte bine, imi este simpatic, adica il apreciez, in sensul asta, dar cred ca e terminat politic, in acest moment", spune Gusa. 

"In calitatea mea de consultant politic, am curajul sa fac urmatoarea afirmatie, si anume ca PNL va pierde alegerile din 2020. Pana acum n-am spus asta niciodata, chiar daca am aceasta caliate de membru simplu al PSD, pana in acest moment inca operam cu ideea ca PNL va castiga aceste alegeri care sunt chiar mai importante decat alegerile din 2019, europarlamentare, respectiv prezidentiale, insa, in urma acestei bulversari interne si publice, intr-un moment de mare emotie si de responsabilitate, lucrurile pe care le-a facut PNL il plaseaza in acest moment in calitatea de perdant dupa analiza mea, nu azi, dar o sa vedeti in urmatoarele saptamani. Sigur, si criza va avea un rol, dar aceste gesturi politice astazi i-au descalificat intr-o mare masura", a mai spus Gusa.

Totodata, acesta a facut si cateva previziuni cu privire la rolul pe care-l va avea, de acum, Ludovic Orban. 

"Cred ca Ludovic Orban nu va mai fi presedintele partidului de dupa localele pe care PNL le va pierde", a spus Gusa.

Intrebat daca va fi Ludovic Orban nominalizarea pe care o va face Klaus Iohannis si daca va primi si votul din partea Parlamentului, Gusa a explicat: "S-ar putea sa nu fie Orban. Asa par treburile din ce a postat Florin Citu tocmai pentru ca ar fi nevoie de voturile PSD si PSD a anuntat ferm ca nu are probleme sa voteze din responsabilitate un guvern, are insa probleme cu doua persoane, Ludovic Orban, care, dupa aventurile din ultimele saptamani e clar ca nu mai merita un mandat de prim ministru, din pacate, si o spune unul care l-a aparat in tot anul 2019. Nu mai am pe cine apara. Din pacate, acel Orban nu mai exista. Si PSD-ul a mai spus ca nu sustine niciun premier in persoana lui Costache, actualul ministru al Sanatatii. In aceste conditii in care PSD-ul, pe buna dreptate si responsabil nu este dispus sa zicem doar la persoana lui Orban sa ne referim sa-l sustina, si avand nevoie de voturi, pentru ca in mod evident nici PRO Romania nu mai voteaza si probabil nici PMP-ul, ALDE sigur nu, nu mai sunt voturile pentru Orban. Ar putea sa fie voturile pentru un guvern de responsabilitate pe care il va propune cel desemnat de Klaus Iohannis, cu conditia ca Ludovic Orban sa nu fie cel desemnat."


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ