Cioloş: Sistemul antirachetă de la Deveselu e în grafic, nu e o ameninţare faţă de o ţară anume

Sunday, 03 April 2016, 16:17 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

"Provocările de securitate din regiune şi din întreaga lume au evoluat într-o direcţie care confirmă necesitatea întăririi capacităţii NATO de descurajare a conflictelor şi de apărare, inclusiv pe flancul estic. România s-a angajat şi este pregătită să contribuie la acest obiectiv, cu propuneri concrete, în perspectiva summit-ului NATO care va avea loc în luna iulie, la Varşovia. De asemenea, operaţionalizarea componentei europene a sistemului american de apărare antirachetă de la Deveselu şi transferul acesteia către NATO sunt în grafic. Prezenţa acestui sistem pe teritoriul românesc şi, implicit, al NATO, nu trebuie însă interpretată ca o ameninţare la adresa unei ţări anume, ci ca un sistem defensiv în faţa unor potenţiale ameninţări externe", se arată, duminică, în mesajul premierului Dacian Cioloş, cu ocazia Zilei NATO, potrivit Mediafax. 

Premierul Dacia Cioloş mai spune că Guvernul menţine angajamentul făcut ca ţară, odată cu aderarea la NATO, de creştere a capacităţii operaţionale a Armatei, dublată de alocarea fondurilor necesare pentru înzestrarea corespunzătoare a armatei, dar şi pentru creşterea calităţii vieţii militarilor.

"Astăzi este momentul să le mulţumim tuturor celor care au contribuit prin eforturile şi profesionalismul lor la respectul de care se bucură România în rândul statelor aliate şi să omagiem jertfa militarilor români căzuţi la datorie în teatrele de operaţiuni ale NATO", se mai arată în mesajul premierului.

 Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri