Ce îi aşteaptă pe politicieni în anul 2016. Udrea, Dragnea şi Ponta vor afla verdictul judecătorilor

Friday, 01 January 2016, 16:34 Sursă: REALITATEA TV

Autor: Realitatea.NET

Victor Ponta a fost trimis în judecată anul trecut pentru 17 infracţiuni de fals, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani, fapte comise în calitate de avocat. Anul acesta, fostul premier aşteaptă verdictul în instanţă. Foarte important este pentru Ponta să obţină un nou mandat de parlamentar, la alegerile din toamnă.

În lipsa imunităţii parlamentare, procurorii pot începe urmărirea penală şi pentru acuzaţia de conflict de interese. Anul trecut, solicitarea a fost respinsă de Camera Deputaţilor.


Elena Udrea are trei dosare penale, în două dintre ele fiind trimisă în judecată. În 2016, fostul ministru al Turismului aşteaptă deciziile instanţelor.

La fel şi Liviu Dragnea, care aşteaptă un verdict final în dosarul referendumului, în 29 ianuarie. Preşedintele PSD a contestat condamnarea la un an de închisoare cu suspendare, stabilită de prima instanţă.

Şi Klaus Iohannis este cu ochii pe judecători în 2016. Preşedintele a contestat decizia Curţii de Apel Brașov, în urma căreia a pierdut o casă din centrul istoric al Sibiului. Procesul are loc în 4 ianuarie.

Traian Băsescu are un nou an plin de provocări. Partidul său, Mişcarea Populară, are de trecut testul electoral la locale şi la parlamentare. Mai mult, Băsescu lăsa de înţeles anul trecut că ar putea candida din nou la Primăria Capitalei.

Premierul Dacian Cioloş are o mare provocare în 2016. Aceea de a rămâne la guvernare până la alegerile parlamentare din toamnă. În condiţiile în care trebuie să gestioneze, fără a avea în spate forţa unui partid politic, două runde de alegeri. Mai mult, trebuie să ţină sub control deficitul bugetar, în condiţiile în care iniţiativele populiste iau avânt în anii electorali. Ultimele idei: pensii speciale pentru profesori şi pentru angajaţii de pe ambulanţe.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri