Ce cadouri a primit Călin Popescu Tăriceanu în 2015. Care este valoarea lor în euro

Monday, 11 January 2016, 09:37 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit unei situații publicate pe site-ul Senatului, cele 15 bunuri cu titlu gratuit primite de Camera Superioară în anul 2015 valorează 590,49 euro, iar cele nouă primite de președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, — 349,24 euro. Cele mai scumpe cadouri primite de șeful Senatului au fost o statuetă în miniatură reprezentând un cal argintat, în valoare de 90 euro, primită de la președintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, o figurină din ceramică, reprezentând un personaj celtic, în valoare de 60 euro, oferită de șeful Parlamentului Irlandei, Sean Barrett, și o broderie cu fir de mătase înrămată tip tablou, de 56 euro, primită la întâlnirea cu ambasadorul Republicii China în România, Xu Feihong. Cadoul cu cea mai mică valoare primit de Călin Popescu-Tăriceanu a fost o carte a prim-ministrului Albaniei, Edi Rama, "În culisele puterii", în valoare de 6,80 euro.

Șeful Senatului a mai primit anul trecut o figurină din argilă reprezentând o femeie, un album cu istoria Bulgariei ilustrată, o cravată din mătase, un platou din porțelan, o figurină din bronz emailat reprezentând un leu. Singurele bunuri rămase în posesia președintelui Senatului au fost cartea prim-ministrului Albaniei și cravata din mătase primită de la președintele Adunării Naționale a Republicii Serbia, Maja Gojkovic. Senatorul Florin Constantinescu a primit cel mai valoros dar de la Senat în 2015 — o machetă a Camerei Reprezentanților Republicii Indonezia în valoare de 99,99 euro, care a rămas în posesia sa. Senatorul a avut o întrevedere cu Taufik Kurniawan, vicepreședinte al acestui for legislativ. La rândul său, vicepreședintele Senatului Cristian Dumitrescu a primit un stilou Cerruti 1881 în valoare de 72,79 euro, de la Algirdas Sysas, vicepreședinte al Parlamentului Republicii Lituania, pe care l-a păstrat.

Bunuri cu titlul gratuit a primit și senatorul Titus Corlățean în calitate de președinte al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru aderarea României la spațiul Schengen. Senatorul a primit la o întâlnire cu o delegație a grupului parlamentar de prietenie cu România din Bundestag un CD al violonistului David Garrett, cu o valoare de 9,98 euro. Bunurile au însumat 49,63 euro și le-a păstrat Titus Corlățean.

Legea 251/2004 stipulează că demnitarii trebuie să declare cadourile de peste 50 de euro primite în exercițiul funcției. Cadourile cu o valoare maximă estimată de până în 200 euro pot fi păstrate de demnitar, cele evaluate peste această sumă putând intra în posesia demnitarului dacă achită diferența între 200 euro și valoarea bunului respectiv.

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ