Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cataramă, candidat la şefia PNL. Vrea să aibă succesul lui Trump și să ierte datoriile presei

Tuesday, 16 May 2017, 16:05 Sursă: REALITATEA.NET

"Mi-am depus candidatura la președinția PNL depunând în acest sens o moțiune cu 101 semnături. (...) Susținerea mea se bazează pe cei care cred în mine, aflați în linia a doua, care susțin adoptarea în mod necondiționat a unei ideologii de dreapta. (...) Eu sunt un om independent. Eu, în acest moment, plec mai bine un pic decât a plecat Donald Trump în America. Îmi doresc să am succesul pe care l-a avut Donald Trump în America, pentru că știu că asta e calea de urmat — nu mai trebuie să facem compromisuri, ci trebuie să ne asumăm ideologia și să luptăm pentru ideologia noastră și pentru electoratul nostru. (...) Eu sunt un mic Trump al PNL în acest moment. Deocamdată, activitatea mea se desfășoară în PNL, iar PNL are ca obiectiv susținerea președintelui Iohannis pentru obținerea unui nou mandat", a declarat Cataramă, la sediul central al PNL.

El și-a prezentat moțiunea cu care candidează la șefia PNL, arătând că susține anularea tuturor ajutoarelor sociale pentru persoanele apte de muncă, privatizarea integrală a învățământului superior, privatizarea spitalelor, cu excepția celor de urgență, și a sistemului asigurărilor sociale, reducerea birocrației și a personalului bugetar, scoaterea statului din administrarea economiei, susținerea sistemului privat și a exporturilor, adoptarea unei pensii minime pentru bătrâni de 200 de euro, măsuri de sancționare pentru părinții care își neglijează copiii, adoptarea euro ca monedă, acordarea de facilități fiscale pentru biserică numai pentru acțiunile caritabile.

"Dacă voi fi ales, PNL va fi de acord cu căsătoriile homosexuale și va fi de acord cu adopțiile de copii de către aceste familii. Fac aceasta declarație în baza moralei creștine — piatra de temelie a dreptei — și pot să justific această afirmație. (...) Noi suntem creștini, cartea noastră de căpătâi e Biblia. În Biblie spune că Dumnezeu a făcut pe om și i-a dat anumite calități. Homosexualii au această înclinație nu pentru că așa e cool, ci pentru că așa sunt ei, așa simt. Dumnezeu a îngăduit ca acești oameni să aibă această înclinație, nu este o boală care poate fi tratată, este un dat. Dacă Dumnezeu a îngăduit ca acești oameni să existe, cum poate să vină un muritor și să nu fie de acord cu ce a spus Dumnezeu sau cu ce a făcut Dumnezeu", a adăugat Cataramă.

Acesta a arătat că susține și anularea datoriilor acumulate de presa privată.

"Există o discriminare la nivel de presă, între presa de stat — Televiziunea Română — și presa privată. Unii sunt alimentați cu bani de la bugetul statului, unii sunt în mare suferință. Una dintre primele decizii pe care le vom lua în momentul în care o să putem să luăm aceste decizii este să anulăm pentru presa privată toate datoriile, să resetăm totul, iar pe viitor patronii presei să nu mai poată să aibă influență în conducerea editorială a respectivului organ de presă. Mie mi se pare absolut inacceptabil ca Televiziunea Română să mănânce zeci și sute de milioane de euro, să nu plătească taxe și impozite la bugetul statului, iar presa privată să funcționeze în condițiile în care funcționează și să fie discriminată. Toți trebuie să fie la fel. După care nimeni din presa de stat nu va mai primi niciun leu din bugetul statului, pentru că există televiziuni private, care fac profit, există — cu referire la TAROM — companii private care fac profit. De ce trebuie să muncim noi să plătim taxe ca unii să fie îndopați cu bani incorect? Mi se pare o datorie morală să anulăm toate datoriile presei private, să o punem pe picior de egalitate cu presa de stat și să-i lăsăm după aceea pe toți să lucreze independent și să facă profit sau să moară", a menționat Cataramă.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ