Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bomba zilei! Victor Ciorbea devine ministru

Tuesday, 27 June 2017, 12:37 Sursă: REALITATEA.NET

"Acest proiect are rolul de a consolida statutul instituţiei Avocatului Poporului, în apărarea drepturilor fundamentale. A fost un parcurs legislativ cu foarte multe intervenţii, cu foarte multe propuneri în Comisia juridică, am avut multe întâlniri, câteva luni de zile. Toţi colegii au formulat amendamente şi au fost, cea mai mare parte, admise", a explicat preşedintele Comisiei juridice a Senatului Robert, Cazanciuc.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a susţinut, la rândul său, că cele mai multe articole din textul propunerii au fost formulate în urma recomandărilor făcute de subcomitetul ONU pentru prevenirea torturii şi de Comitetul European pentru Prevenirea Torturii.

"Ele au menirea de a asigura o mai mare autonomie din punct de vedere organizatoric şi funcţional, pentru acest mecanism naţional de prevenire a torturii, peste 2.300 de locuri de detenţie de la penitenciare, aresturi preventive, până la aziluri şi orfelinate. Dacă veţi vota acest proiect, evident va face ca activitatea instituţiei să se deruleze mai bine şi îi va creşte eficienţa", a afirmat Victor Ciorbea.

Senatorul USR Florina Presadă a susţinut însă că proiectul de lege "nu are nicio legătură cu eficienţa acestei instituţii" şi reprezintă "o răsplată politică dată domnului Ciorbea".

"Vorbim de o pensie specială acordată Avocatului Poporului. Este cazul să spunem că Avocatul Poporului, atunci când s-a creat, a creat o imensă speranţă pentru cetăţenii ţării, însă domnul Ciorbea s-a dovedit o cruntă dezamăgire. De ce merită domnul Ciorbea o pensie specială? Pentru rezistenţa în faţa statului de drept. Până la urma aceasta s-a întâmplat şi avem ca dovadă intervenţia domnului Ciorbea la Curtea Constituţională din acest an, din ianuarie, când a atacat acel articol din legea de funcţionare a guvernului care nu permite condamnaţilor penal să facă parte din Executiv. Peste câteva zile s-au 140.000 de semnături pentru demiterea domnului Ciorbea. În virtutea acestor semnături veniţi domnule Ciorbea să pledaţi pentru o pensie specială astăzi?", a afirmat Presadă, în timpul dezbaterilor pe marginea proiectului.

În replică, Avocatul Poporului Victor Ciorbea, a precizat că pensia specială nu este introdusă prin actualul proiect de lege, ci este prevăzută de legea în vigoare privind funcţionarea instituţiei Avocatului Poporului.


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ