Coronavirus - România: 695153 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Antonescu: Nu cred că Ponta poate trăi frica de a fi huiduit. Când eşti la putere,te aştepţi la asta

Friday, 24 January 2014, 21:13 Sursă: Mediafax

Antonescu a afirmat, vineri seară, la Iaşi, întrebat de jurnalişti dacă absenţa lui Victor Ponta de la manifestările din oraş s-a datorat temerii acestuia de a nu fi huiduit, că un om politic trebuie să fie pregătit să fie huiduit, dar că nu crede că acesta este motivul pentru care premierul nu a mai venit la Iaşi.

"Nu cred că un om politic la nivelul domniei sale (Victor Ponta - n.r.) poate să trăiască această frică. Un om politic trebuie să fie şi pregătit să fie huiduit, oamenii se manifestă, evident, nu e plăcut, dar nu cred că acesta este motivul absenţei sale. Cred că este vorba de şedinţa Comandamentului cu măsuri pentru fenomenele meteorologice la care premierul a participat. Noi când venim la Iaşi nu venim să fim aplaudaţi, să fim îmbrăţişaţi. Ne place, dar venim pregătiţi ca atunci când eşti la putere să fii şi fluierat", a spus Antonescu.

Liderul PNL a mai spus că nu l-a surprins atmosfera din Piaţa Unirii din Iaşi din timpul manifestărilor oficiale, când s-au auzit huiduieli în timpul discursurilor oficialităţilor.

"Nu m-a surprins atmosfera. Există un grup de protestatari de inspiraţie ecologistă, deşi nu ştiu dacă ecologist e cuvântul potrivit, care se manifestă. E dreptul lor s-o facă, cât timp o fac în condiţiile legii. Nu m-a surprins deloc", a adăugat preşedintele PNL.

El a mai spus că şi liderii opoziţiei ar fi trebuit să fie pe scenă, vineri dimineaţă, în Piaţa Unirii din Iaşi, motivând că "măcar o oră, în astfel de momente, ar fi bine" să fie toţi "în acelaşi loc".

"Pentru România putem face lucruri împreună, oricât de multe ne-ar despărţi, dar fără a înceta să fim pe baricade diferite, fără a înceta să ne confruntăm. Dar, sincer, mi s-a părut că ar fi normal ca măcar de Ziua Unirii să fim la un loc, indiferent cine e la putere. Şi cei din opoziţie reprezintă cetăţeni români, chiar dacă mai puţini, aritmetic", a mai spus Crin Antonescu.

La începutul manifestărilor de Ziua Unirii, de la Iaşi, preşedintele Senatului, Crin Antonescu, şi primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, au fost huiduiţi, participanţii scandând mesaje şi împotriva premierului şi a şefului statului, care nu au participat la evenimente.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ