Coronavirus - România: 5467 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Andrei Caramitru acuză un blat între Iohannis și Dăncilă

Saturday, 14 September 2019, 10:12 Sursă: REALITATEA.NET

”Devine evident că preşedintele Iohannis şi-o doreşte pe Vasilica în turul 2. Nu spun eu, o spun toţi comentatorii şi analiştii independenţi. Toţi. Inclusiv cei mai degrabă favorabili PNL-ului. De ce? Pentru că aşa câştigă sigur. Care e costul? Creşterea PSD-ului. În turul 2 o să ia un 35-40 la sută. E foarte trist şi un semn uriaş de slăbiciune”, scrie Andrei Caramitru pe Facebook.
  
 În opinia sa, dacă ar fi fost un candidat curajos, cu viziune, cu capacitate de mobilizare, Iohannis ”ar fi câştigat lejer în faţa oricui (are imensul avantaj că e în funcţie) şi ar fi susţinut pentru turul 2 partidul cu care şi-ar fi dorit să facă reforme reale, respectiv USR/PLUS).  şi ar fi ţintit o supra-majoritate în parlament anul viitor, formată din USR, PLUS şi PNL, de două treimi, cu care să schimbe Constituţia. 
  
 ”Insă blatul, slăbiciunea şi USL-ul sunt parte a “ambiţioasei” “Românie normală” pe care ne-o propune. Sistemul. Aşa cum e el acum. Nu-i nimic. Vasilica nu va intra în turul 2 oricum. Şi atunci vom vedea, în faţa unui candidat USR fără complexe, că Impăratul e gol”, conchide Caramitru, referindu-se la alianţa PNL- PSD din 2011, sub denumirea de Uniunea Social-Liberală, destrămată în 2014 şi la sloganul electoral al lui Klaus Iohannis, ”Pentru o Românie normală”.

Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ