Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

AID: Raportul Departamentului de Stat al SUA, cel mai important semnal de alarmă tras în 2015

Friday, 26 June 2015, 17:51 Sursă: REALITATEA.NET

"AID apreciază corectitudinea și abordarea nepărtinitoare asupra tuturor lipsurilor, problemelor și progreselor identificate, atât la nivelul instituțiilor statului, centrale și locale, cât și la nivelul instituțiilor private și societății civile. De asemenea, observăm reiterarea necesității promovării respectului, a toleranței și armoniei în relație cu minoritățile naționale", se arată într-un comunicat al Asociaţiei pentru Implementarea Democraţiei.

"Consideram că prezentul Raport, atât prin conținut cât și prin modalitatea de exprimare a realităților sociale prezente în Romania, reprezintă, poate, cel mai important semnal de alarmă din acest an, formulat de unul dintre cei mai vocali și apreciați parteneri ai României", mai precizează sursa citată.

Documentul publicat, remarcându-se astfel prin coerență, corectitudine și neutralitate, "joacă un important rol în actualul context regional, urmărind cu prioritate întărirea statului, asigurarea respectării drepturilor omului și promovarea presei ca front line a întregii societăți civile", adaugă AID.

"Asociația pentru Implementarea Democrației consideră că, alături de MCV, Raportul Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii nu poate aduce decât un plus substanțial democrației din România, motiv pentru care susținem adresarea cu prioritate a tuturor lipsurilor identificate", se arată pe finalul comunicatului.


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ