Agentul guvernamental la CEDO, considerat favorabil lui Dragnea, schimbat din funcție

Wednesday, 21 August 2019, 14:56, Sursă: REALITATEA.NET

Agentul guvernamental al României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), Viorel Mocanu, a fost eliberat din funcție la cerere de premierul Viorica Dăncilă, potrivit unei decizii publicate miercuri în Monitorul Oficial.

Adaugă părerea ta

Premierul Viorica Dăncilă a decis eliberarea, la cerere, a lui Viorel Mocanu din funcţia de agent guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Decizia a fost publicată, miercuri, în Monitorul Oficial.

Mocanu ar fi demisionat la începutul lui august după ce DNA a demarat o anchetă împotriva sa pe motiv că, în loc să pledeze în favoarea statului român, i-a ținut partea lui Liviu Dragnea, notează G4MEdia.ro.

DNA a deschis dosar penal după ce presa a arătat că agentul României la CEDO, Viorel Mocanu, face apărări în defavoarea statului român și în favoarea lui Liviu Dragnea în procesul intentat la Strasbourg de fostul lider PSD. Dragnea a solicitat CEDO să constate că i s-a încălcat dreptul la un proces echitabil în dosarul Referendumul în care a fost condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu suspendare.