Natalie Portman despre secretele neştiute de la Hollywood: "Este nebunesc!"

Thursday, 12 January 2017, 23:39 Sursă: REALITATEA.NET

Natalie Portman a susținut într-un interviu că a fost plătită de trei ori mai puțin decât colegul ei de platou Ashton Kutcher pentru rolul din comedia romantică "No Strings Attached" (2011).

"Comparativ cu bărbații, în majoritatea profesiilor, femeile câștigă 80 de cenți la dolar. La Hollywood noi câștigăm 30 de cenți la dolar", a declarat actrița.

Vedeta în vârstă de 35 de ani, laureată a unui premiu Oscar în 2011 pentru rolul din 'Black Swan', va putea fi văzută în curând în rolul Jackie Kennedy într-un film biografic despre fosta Primă Doamnă a SUA.

Forumul Economic Mondial, o organizație non-profit, prevede că va fi nevoie de până la 170 de ani pentru ca discriminarea de gen să dispară la nivel mondial.

Subiectul discriminării actrițelor de la Hollywood, atunci când vine vorba de onorarii pentru roluri, a intrat în lumina reflectoarelor în 2015, când o serie de documente aparținând studiourilor Sony Pictures au ajuns la presă. Aceste documente indicau faptul că actrița Jennifer Lawrence a fost plătită mai puțin decât actorii Christian Bale și Bradley Cooper alături de care a jucat în comedia 'American Hustle' (2013). Bale și Cooper au câștigat câte 9% din profitul total înregistrat de film, în timp ce Lawrence a primit doar 7%.

Jennifer Lawrence declara atunci că a fost supărată pe ea când a aflat despre acest lucru, considerând că "a eșuat ca negociator".

Și alte actrițe celebre, printre care Sandra Bullock și Jessica Chastain, au acuzat această discriminare.

Alte articole din: MONDEN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: MONDEN