Coronavirus - România: 422852 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Veşti bune pentru utilizatorii de Insagram. Se lansează o secţiune dedicată evenimentelor

Thursday, 18 August 2016, 16:36 Sursă: News.ro

Sub numele Events, Instagram va oferi un flux video de la evenimentele importante. Acestea pot fi concerte sau evenimente sportive, dar şi întâmplări geopolitice şi sociale care marchează viaţa oamenilor.

Un eveniment va ajunge automat un flux video în Instagram dacă va avea suficient conţinut. Cei de la Facebook nu au specificat ce anume reprezintă ”conţinut suficient”, însă este clar că aceste fluxuri vor fi create doar dacă sunt publicate în cadrul reţelei un număr important de înregistrări video într-un timp relativ scurt.

Un element important în crearea fluxurilor video pentru evenimente îl va juca localizarea. Instagram va grupa în cadrul unui flux conţinutul care include aceeaşi geo-locaţie. Aşadar, ca această facilitate să fie relevantă, este important ca utilizatorii să adauge locul în care a fost realizată înregistrarea video înainte de postare.

Atât crearea, cât şi afişarea fluxurilor vor fi realizate pe baza unui algoritm care va lua în calcul, pe lângă criteriile amintite, preferinţele utilizatorilor. Fiecărui utilizator îi vor fi prezentate fluxuri video care corespund preferinţelor personale, luându-se în calcul persoanele şi brandurile urmărite, precum şi conţinutul la care s-a dat like.

Deşi oficial nu a fost spus nimic despre monetizare, este de aşteptat ca Facebook să folosească această nouă facilitate pentru a le da brandurilor un nou motiv să plătească pentru promovarea postărilor.

Evenimentele vor fi incluse în cadrul secţiunii Explore. Tab-ul Explore din Instagram este folosit pentru a ajuta utilizatorii să descopere conţinut interesant din afara cercului de prieteni şi a găsi noi conturi interesante pe care să le urmărească.

Noua facilitate a fost lansată joi în Statele Unite, urmând ca, treptat, să devină vizibilă şi în restul lumii.


Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE