Coronavirus - România: 116415 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

"Spirala oceanului": Cum va arăta oraşul subacvatic capabil să adăpostească 5.000 de oameni

Monday, 15 December 2014, 11:24 Sursă: Mediafax

"Spirala oceanului": Cum va arăta oraşul subacvatic capabil să adăpostească 5.000 de oameni. Deşi o astfel de aşezare ar părea plauzibilă numai în lumea filmelor de la Hollywood, ea este în realitate un concept futuristic propus de constructorii japonezi de la Shimizu Corp, potrivit cnn.com.

Potrivit documentaţiei publicate de companie, Universitatea din Tokyo, ministere japoneze şi companii din domeniul energiei îşi folosesc cunoştinţele pentru realizarea acestui proiect.

Compania Shimizu susţine că proiecte cum ar fi Spirala oceanului vor deveni o necesitate în viitor pentru a face faţă unor probleme cum ar fi creşterea nivelului mărilor şi nevoia unor surse nepoluante de energie.

Împărţită în trei zone distincte, structura va coborî până la 4.500 de metri, în largul coastelor Japoniei. O sferă gigantică având un diametru de 500 de metri, amplasată sub nivelul apei, va constitui prima secţiune şi va adăposti zona rezidenţială, magazine şi hoteluri.

Această zonă locuită va fi legată de o spirală lungă de peste 14.000 de metri care va ajunge pe fundul mării unde va exista  un port submarin şi o fabrică ce va crea energia necesară alimentării sferei utilizând microorganisme care transformă dioxidul de carbon în metan.  

Generatoare amplasate de-a lungul spiralei vor folosi diferenţa de temperatură a apei şi, cu ajutorul tehnologiilor de conversie termică, vor crea un surplus de energie.

Compania Shimizu este cunoscută pentru ingeniozitate şi pentru conceptele îndrăzneţe care includ un hotel spaţial sau oraşe plutitoare.

Compania susţine că Spirala oceanului va putea fi construită în cinci ani, iar tehnologia necesară va fi disponibilă în 15 ani. Investiţia se anunţă a fi consistentă, iar până la realizarea proiectului va trebui să ne mulţumim cu reprezentările artistice.Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE