Rugăciunea de Sfântul Andrei pentru iertarea păcatelor și vindecarea bolilor

Friday, 29 November 2019, 20:55 Sursă: Realitatea.NET

În calendarul creștin ortodox, ziua de 30 noiembrie are o semnificație cu totul aparte pentru credincioși deoarece, în fiecare an, este prăznuit Sfântul Andrei, Ocrotitorul României. Această zi sfântă este puternic marcată de superstiția legată de viitor, motiv pentru care mulți credincioși respectă obiceiul de a pune grâu la încolțit.

Adaugă părerea ta

Ziua de 30 noiembrie este destinată ritualurilor de vindecare a bolilor, dezlegării farmecelor, blestemelor și atragerea norocului în căsnicie, scrie divahair.ro.

Rugăciunea pentru Sfântul Andrei care te apără de boli și răutate

"Doamne Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis şi s-a făcut făptura, nu întoarce dumnezeiasca Ta faţă de la noi, cei păcătoşi, ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică şi înfricoşătoare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre pe care în toată ziua, cu nesocotinţă, în chip nenumărat le săvârşim.

Noi suntem păcătoşi şi pătimaşi, netrebnici şi plini de răutate, iar Tu eşti izvorul vieţii şi al milostivirii; nu ne lăsa, Doamne; nu trece rugăciunea noastră, a păcătoşilor, nici nu răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci, pentru că nu suntem vrednici a câştiga prin sârguinţa cea de toate zilele milostivirea Ta, dăruieşte-ne-o Tu, Doamne, ca un preamilostiv.

Pentru rugăciunile Apostolului Tău Andrei, dăruieşte-ne nouă sănătate şi viaţă ferită de toată răutatea. Pentru pomenirea lui cea de azi ne întăreşte cu darul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor noastre, cu bucurie să lăudăm prăznuirea lui şi să slăvim preasfânt numele Tău, în vecii vecilor. Amin.”