Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Metoda sexuală a vikingilor căreia nicio femeie nu îi putea rezista

Thursday, 06 September 2018, 11:47 Sursă: REALITATEA.NET

Atunci când vine vorba despre vikingi, primul lucru la care ne gândim este acela că aceştia cutreierau mările pentru a prăda noi teritorii, dar care erau, de fapt, motivele care stăteau în spatele acestor raiduri?

O nouă teorie susţine că aceştia înteprindeau aceste raiduri pentru un motiv extrem de simplu: sexul. Foarte mulţi vikingi aveau mai multe soţii, iar societatea acestora era mult mai complexă decât cea de acum, cu o ierarhie bazată pe bogăţii, iar cel mai bogat şi puternic viking avea cele mai multe soţii şi concubine. Astfel, cercetătorii sunt de părere că  tinerii vikingi plecau în căutarea unor soţii pentru a-şi afirma statutul. Această ipoteză este bazată pe descoperirile arheologice, precum gropile comune, dar şi pe poveştile nordice, numite saga, care au apărut în acea perioadă. Gropile comune erau pline de rămăşiţe ale unor bărbaţi tineri, iar bazat pe armele şi prăzile descoperite de către arheologi, cercetătorii au concluzionat că bunurile şi sclavii reprezentau prăzile. Acestea ajutau la o creştere a puterii care, la rândul ei, aducea posibilitatea deţinerii mai multor neveste, scrie unimedia.info.

Potrivit cercetătorilor, această practică a dus la scăderea numărului de femei disponibile, căci bărbaţii care deţineau puterea se însurau cu multe dintre acestea. Acest lucru a făcut ca mulţi vikingi să apeleze la activităţi riscante pentru a putea cuceri puterea. Mai mult, bărbaţii care erau deja cunoscuţi pentru statutul social privilegiat pe care îl aveau participau la aceste raiduri, alături de ceilalţi bărbaţi, în vederea obţinerii unor noi prăzi care le putea aduce o creştere şi mai mare a puterii. Uneori, în timpul raidurilor, bărbaţii erau acompaniaţi şi de femei, dar încă nu se ştie motivul pentru care acestea făceau acest lucru.


Citeste totul despre:


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE