Lebăr rețetă. Cea mai simplă și delicioasă rețetă de lebăr de casă

Monday, 09 December 2019, 09:37 Sursă: realitatea.net

Autor: Realitatea.NET

Lebăr rețetă. Vă prezentăm cea mai delicioasă rețetă de lebăr pentru Crăciun! 

Lebăr rețetă. Lebărul este un preparat tradițional pe masa de Crăciun. Este un cârnat pe bază de organe, în special ficat asezonat cu multe mirodenii, pregătit după diverse rețete și foarte popular în multe țări din Europa, dar mai ales în România. 

Lebăr rețetă. Ingrediente

1 kg de ficat de porc

1 kg de gușă de porc

1 inimă de porc

2 rinichi de porc

2 metri de maţe groase de porc

1 ceapă

2 foi de dafin

1 crenguță de cimbru

1 linguriță de piper boabe

1 linguriță de sare

Lebăr rețetă. Mod de preparare

Carnea de porc se spală cu apă rece. Ficatul de porc se lasă puțin în apă ca să iasă sângele din el, apoi se fierbe separat fără sare, se spumează bine, se încearcă (se înțeapă) cu o furculiță iar când nu mai iese sânge din el înseamnă că este gata și se scoate într-o farfurie.

Inima de porc, rinichii de porc și gușa de porc se fierb în apa în care se pune o ceapă tăiată pe jumătate, o linguriță de piper boabe și două foi de dafin, se spumează.

Gușa de porc o să fiarbă mai repede și se scoate prima.

După ce au fiert și inima și rinichii se scot într-o farfurie și se lasă toate să se răcească. 

Gușa se curăţă de șorici. Se taie carnea în fâșii și se toacă prin mașina de tocat, se toacă amestecat, din fiecare câte o bucată deoarece ficatul se toacă mai greu. În compoziția rezultată se adaugă după gust puțină sare, boia iute, cimbru măcinat și zeama în care a fiert carnea.

REŢETE DE CRĂCIUN 2019. 9 reţete tradiţionale pentru masa de sărbători. Trebuie să le încerci!

Lebăr rețetă. Se amestecă bine compoziția de lebăr până se obține o pastă consistentă, să nu fie nici prea tare dar nici prea moale, de consistenţa compoziției de cârnați.

Tobă de casă la sticlă. Metoda ingenioasă prin care toba îţi iese perfect rotundă

Compoziția pentru lebăr ar trebui să fie aproximativ 75% carne de la ficat, rinichi, inimă, gușă și restul de 25% grăsime de la gușă, scrie bzi.ro.

Lebăr rețetă. Mațele de porc se spală cu apă caldă și puțin oțet, se clătesc bine și se taie în patru ca să încapă în cratiță în care le vom fierbe. Se umplu că pe cârnați, să fie plini dar nu prea îndesați că atunci vor plesni în timpul fierberii.

Lebăr rețetă. Se leagă la capete cu ață și se înțeapă cu o andrea să nu plesnească în timpul fierberii. Lebărul de porc se fierbe 30 de minute la foc mic în apă în care a fiert carnea, se întorc pe ambele părți și se înțeapă de fiecare dată când îi întoarcem. După ce au fiert se scot cu paleta pe o tavă, se pune un fund și o greutate peste ei ca să se preseze, se lasă așa până a doua zi. A două zi bucățile de lebăr se curăţă de grăsime și se atârnă afară la aer. Se servesc tăiați feliuțe cu muștar sau murături.

Greşeala pe care o fac toate gospodinele când prepară toba de casă. Iată rețeta corectă!

 
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri