Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Imagini şocante! Cât de mult schimbă drogurile înfăţişarea oamenilor

Sunday, 30 April 2017, 09:58 Sursă: REALITATEA.NET

Imaginile fac parte dintr-un proiect numit Faces of Addiction, realizat de rehabs.com, o asociaţia cu scop educaţional, care acţionează în vederea conştientizării, de către public, a problemelor asociate cu dependenţa de droguri, alcool şi alte substanţe.

Spre deosebire de obişnuitele perechi de imagini statice „înainte şi după”, aceste imagini animate permit vizualizarea procesului de declin fizic al dependenţilor. 13 bărbaţi şi femei care au fost arestaţi în repetate rânduri în SUA, sub diferite acuzaţii legate de droguri precum metamfetamină, cocaină, heroină sau tranchilizante.

În afară de problemele legate de slujbă, de casă, de relaţiile cu prietenii şi familia, dependenţa de droguri are un impact foarte sever asupra sănătăţii şi aspectului fizic al toxicomanilor, iar acest impact nu este nicăieri mai evident decât pe chipul acestor oameni.

Efectele devastatoare ale consumului de droguri acoperă o întreagă gamă de aspecte, de la ulceraţii ale pielii şi alte tipuri de leziuni cutanate, până la căderea dinţilor şi la îmbătrânirea accelerată a organismului, foarte vizibilă la nivelul feţei.

În afară de efectele directe ale drogului asupra organismului, dependenţii alunecă rapid într-un mod de viaţă care îi face să-şi neglijeze sănătatea şi aspectul fizic, deoarece devine mai importantă obţinerea, cu orice preţ, a drogului. Ca urmare, unii dintre ei arată de două ori mai în vârstă decât sunt, iar înfăţişarea lor se poate schimba dramatic chiar de la un an la altul, reflectând degradarea progresivă a organismului.

TOATE IMAGINILE AICI


Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE