De ce ar trebui să zâmbim în fiecare zi

Friday, 19 April 2019, 13:50, Sursă: REALITATEA.NET

Oamenii de știință au desoperit secretul care îți va îmbunătăți semnificativ viața. Tot ce trebuie să faci este să zâmbești mai des, pentru că zâmbetul poate face minuni pentru mintea și corpul tău. Află ce beneficii îți poate aduce un zâmbet.

Adaugă părerea ta

Un adult zâmbește, în medie, doar de 20 de ori pe zi, asta în zilele bune, când nu lasă stresul cotidian să-i ucidă orice fărâmă de bună dispoziţie. Medicii, în schimb, ne asigură că puterea zâmbetului este mai mare decât ne-am putea închipui şi ne îndeamnă să zâmbim chiar şi atunci când nu simţim să facem asta, asemnea copiilor care zâmbesc de 400 de ori pe zi.

Un singur zâmbet poate genera acelaşi nivel de stimulare cerebrală precum 2.000 de tablete de ciocolată şi induce aceeaşi satisfacţie ca atunci când primeşti cadou 20.000 de euro. În plus, zâmbetul are efecte benefice şi asupra sănătăţii: reduce nivelul hormonilor care induc stresul, precum cortizol, adrenalină şi dopamină, şi creşte nivelul hormonilor precum endorfină, reducând totodată presiunea sangvină.

Zâmbetul te face un alergător mai bun

Dacă vrei să fii un alergător mai bun, atunci secretul stă în zâmbetul tău, pe care îl poți folosi atunci când începi să obosești.

„Persoanele care aleargă zilnic și zâmbesc timp de șase minute în timpul mișcării depun mai puțin efort”, potrivit cercetătorilor de la Universitățile Ulster și Swansea.

Zâmbetul îți stimulează creativitatea

S-a demonstrat că oamenii pot trece mai repede peste un blocaj mental dacă zâmbesc. De asemenea s-a demonstrat faptul că angajații fericiți sunt cu 12% mai productivi.

Zâmbetul face stresul să dispară

O echipă de cercetători a realizat un studiu la care au participat 169 de studenți de la Universității din Kansas. În cadrul studiului, elevii au fost rugați să zâmbească în timp ce rezolvă câteva probleme de matematică. Astfel, grupul de elevi care a zâmbit cel mai mult a reușit să înlăture stresul.

Inspiri mai multă încredere dacă zâmbeşti

Zâmbetul este un gest care sugerează că suntem demni de încredere. Oamenii care zâmbesc des sunt consideraţi mai generoşi decât alţii şi mai deschişi. În plus, cu un simplu zâmbet poți obține mai repede un împrumut, deoarece oamenii sunt mai predispuși să împrumute bani persoanelor care zâmbesc.

Sursă info: Unica