Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum ești "spionat" prin telefon și tot ce află companiile cărora le folosești serviciile

Monday, 20 May 2019, 21:03 Sursă: REALITATEA.NET

Companii ca Facebook, prin WhatsApp, au promis că mesajele sunt private. Ei bine, dacă chiar vrei intimitate, ar trebui să nu mai vorbești pe Facebook, LinkedIn, Instagram, Twitter sau Spotify.

Facebook și Instagram folosesc mesajele pentru a învăța mai multe despre tine. De cealaltă parte, Twitter și Spotify precizează negru pe alb că au acces la orice mesaj pe care-l trimiți pe platformă.

Alți doi giganți, Google și Amazon, păstrează căutările tale vocale pe care le faci cu ajutorul asistenților digitali. Apple Music îți urmărește apelurile telefonice, emailurile pe care le trimiți și pe care le primești pe dispozitivul unde aplicația este instalată.

Google îți urmărește activitatea pe site-urile care folosesc servicii de la Google precum Adverts (reclame), Facebook primește informații despre tine de la partnerii care folosesc unelte precum butonul de Like, indiferent dacă ai un cont de Facebook sau dacă ești logat.

Aplicațiile de matrimoniale ca Match.com, Tinder, OKCupid și Plentyoffish îți urmăresc locația. Totodată, au acces și la mesajele private pe care le trimiți celorlalți utilizatori. Mai mult, Tinder îți urmărește locația chiar și atunci când îi spui expres aplicației să nu facă asta.

O altă aplicație de matrimoniale, Hinge, are nu numai acces la mesajele tale, dar aceste informații nu sunt anonimizate și pot fi văzute de angajații companiei. Da, dacă vor, te pot spiona și să știe cam tot ce vorbești pe rețea.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE