Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cinci greşeli pe care le faci când îţi aplici oja

Tuesday, 25 August 2015, 13:32 Sursă: REALITATEA.NET

Nu sări peste lacul protector și peste top coat

În primul rând, trebuie să știi că orice manichiură realizată corect presupune aplicarea unui lac corector, a ojei și apoi a unui top coat, adică tot un fel de lac protector, însă pentru ojă.

Primul strat de lac protector pe care îl aplici direct pe unghie este adesea incolor și o protejează pe aceasta de îngălbenire și de petele de la diferitele nuanțe de ojă pe care le folosești. Ultimul strat pe care îl aplici peste ojă, top coat-ul, crește rezistența manichiurii.

Din când în când, răsfață-ți unghiile cu un tratament cu vitamine

Gândește-te doar… dacă îți faci unghiile din adolescență înseamnă că ele au trecut prin multe straturi de ojă de-a lungul timpului și au fost expuse de nenumărate ori la acetonă sau dizolvant.

La fel ca orice altă parte a corpului nostru, și unghiile au nevoie de îngrijire și hidratare. Există tratamente speciale, bogate în vitamine, care se aplică pe unghii din când în când, la fel cum există și tratamente care se pot aplica în locul lacului protector, sub stratul de ojă. Dacă nu ai mai folosit până acum un astfel de tratament de unghii, e cazul să-ți cumperi unul cât mai repede, scrie unica.ro.


Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE