Care este cea mai bună făină pentru cozonac? Multă lume nu știe și face o mare greșeală!

Friday, 13 December 2019, 11:20 Sursă: realitatea.net

Autor: Realitatea.NET

Cea mai bună făină pentru cozonac. In procesul de gătit putem folosi orice tip de făină, de la cea integrală (făina neagră),  pană la cea mai rafinată făină superioară. 

Cea mai bună făină pentru cozonac. In ultimii ani, firmele de morărit si panificatie au scos pe piată o multitudine de tipuri de făină in functie de produsele pe care doriti să le gătiti, astfel incat puteti găsi gata ambalată făina pentru:  cozonac, biscuiti, foetaj, semialbă, albă, neagră .

Cea mai bună făină pentru cozonac. Categorii de făină

Categorii acestor tipuri de făină depind de gradul de rafinare al cerealelor din care a fost făcută.

Cea mai bună făină pentru cozonac.  Tipurile de făină pot fi clasificate in functie de produsele pentru care sunt destinate in felul urmator:

Făina 000 este ideală pentru aluaturile pufoase si aluaturile usoare de patiserie

Făina 480 (sau 450) este o făina fină, folosită  in patisserie, de obicei o folosesc cofetăriile

Făina 550 este o făină mai dură insă este bună pentru orice aluat, fiind folosită la : prăjituri, biscuiti, briose, paine , tarte, foi de placintă, croissante.

Făina 650 are un continut mai mare de gluten,  este folosită  pentru aluaturi elastice care au nevoie de dospire precum: painea, pizza, focaccia.

In procesul de gătit putem folosi si o serie de tipuri de făină fără gluten precum :

Făina de migdale, o făină foarte moale, are aspectul ca o făina albă normală, este folosită des in produsele de patiserie. Este făcuta din migdale crude măcinate. Fiind o făina   care nu creste usor este recomandată in retetele care nu necesită dospire, precum biscuiti, fursecuri.

Făina de hriscă se foloseste in cantităti mici, are o culoare intunecată , este foarte fină si moale. Poate fi folosită pentru prepararea brioselor , biscuitilor si prăjiturilor dar cu moderatie. Făina de hriscă se combină cu amidonul de porumb sau făina de tapioca pentru a obtine compozitia ideală .

Făina de cocos este o făină  dulceagă, cu gust delicat. Este utilizată in retetele de paine, fiindcă ajută aluatul să crească mai repede. Este o făină care are un continut ridicat de grăsimi saturate, fibre si proteine.

Făina de porumb cunoscuta la noi sub numele de mălai, se găseste in magazine cu granulatii diferite: dure sau fine. Este perfectă pentru tortilla, mămăligă.

Făina de orez brun este utilizată pentru prepararea painii, ajută la formare unei cruste crocante. Este o făină gustoasă si foarte nutritivă, se combină bine cu făina de hriscă.

Făina de in este bogată in acizi omega 3, are aromă de alune si poate fi utilizată in retetele de paine, blat de  tort, prăjituri pufoaset. Făina de in se păstrează la rece pentru a-si  mentine valoare nutritivă.

REŢETĂ COZONAC. Cele două secrete ale gospodinelor din Moldova, pentru un cozonac "ca la mama acasă"

Cea mai bună făină pentru cozonac. Păstrarea făinii

Cea mai bună făină pentru cozonac. Cresterea unui blat pufos si bine crescut depinde in mare măsură si de modul in care a fost păstrată făina cu care aceasta a fost făcut. Făina trebuie sa fie cat mai uscată pentru un rezultat bun.

Dacă alegeti să păstrati făina in frigider, aceasta trebuie păstrată inchisă ermetic, astfel incat să nu absoarbă mirosurile din frigider . Dacă alegeti să o păstrati in dulap sau debara, este preferabil să o tineti inchisă intr-un recipient de sticlă, o pungă de hartie, pentru a nu se face cocoloase din cauza umezelii.

Sursa: gustoase.net

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri