Coronavirus - România: 62547 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce se întâmplă în creierul femeilor când fac SEX. Ce e "hormonul dependenței"

Sunday, 24 July 2016, 11:38 Sursă: REALITATEA.NET

Specialiştii din New Jersey s-au pus pe treabă şi au scanat creierul unei femei când ea a ajuns la orgasm. Ei au aflat că părţi diferite ale creierului se activează când femeia este excitată.

Cu două minute înainte de orgasm, 30 de centri ai creierului devin activi, din care fac parte cei responsabili cu emoţia, pipăitul, bucuria, satisfacţia şi memoria. Aceeaşi centri se activează şi în timp ce mâncăm sau bem.

Ultima parte din creier care trebuie activată este hipotalamusul, cea care controlează temperatura, foamea, setea şi oboseala.

Hormonul-cheie în timpul sexului este oxitocina sau "hormonul ataşamentului", cel care creşte încrederea în partener. Chiar dacă nu s-a aflat încă de ce, femeia produce mai multă oxitocină în decât bărbatul, ceea ce o determină să lase garda jos şi să se îndrăgostească după o partidă de sex.

Chiar şi aşa, problema apare când corpul nu face diferenţa dacă persoana cu care faci sex este cineva ocazional sau partenerul de viaţă. Oxitocina îşi dă drumul oricum. Iar dacă te leagă puternic de iubirea vieţii tale, tot ea este cauza când regreţi că relaţia cu partenerul s-a prăbuşit.

La bărbaţi, totul merge invers. În loc să se îndrăgostească de femeia cu care ajung în pat, pentru ei înseamnă doar plăcere.

"Problema e când un bărbat are orgasm. Principalul hormon activat este dopamina - hormonul plăcerii. Şi creează dependenţă", a spus un specialist în sănătate sexuală din Liverpool, potrivit RL. În timp ce bărbaţii se concentrează pe stimularea fizică, cheia excitării femeii este relaxarea adâncă.

Prin scanarea creierului unei femei cu orgasm, s-a descoperit că o anumită parte craniană relaxează din ce în ce mai mult partenera pe durata sexului. Aşa ajunge la orgasm.

În plus, endorfina creată prin contact sexual ajută la tratarea depresiei şi limpezirea minţii.


Citeste totul despre:


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE