Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Ce se întâmplă de fapt atunci când visezi?

Tuesday, 07 January 2014, 09:36 Sursă: REALITATEA.NET

Ce se intampla atunci cand visezi?

In timpul somnului apar periodic schimbari fiziologice: pulsul ne creste usor, respiratia devine mai rapida, temperatura devine mai ridicata putin si undele creierului se schimba. Desi muschii principali ai corpului sunt blocati, ca sa nu incepem sa ne manifestam fizic atunci cand visam, tesuturile musculare din jurul gurii, al degetelor si al ochilor au spasme care acompaniaza activitatea sistemului nervos central.

Exista, de asemenea, si o stimulare de natura sexuala: barbatii au adesea erectii in timpul somnului, iar femeile devin mai lubrifiate. Acesta este doar un aspect fiziologic care are loc atunci cand dormim.

La un alt nivel, incep sa fie generate imagini, sunete si alte experiente senzoriale care exprima de fapt starile noastre emotionale din acel moment.

Iata care sunt etapele prin care trece creierul in timpul somnului si ce se intampla cand visezi:

Etapa 1: se activeaza sistemul nervos central (SNC). Drumul catre lumea viselor incepe cu cele mai vagi stari de somn. Activitatea creierului scade pana cand resimtim doar activitatea undelor delta. Nouazeci de minute mai tarziu incepe miscarea rapida a ochilor (MRO sau REM - rapid eye movement) si SNC-ul se porneste, cauzand schimbarile fiziologice mentionate mai sus.

Citeşte articolul integral pe divahair.ro.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE